Gyutai Adrián a technikai gondok ellenére 5. lett

írta: Motorsportal
2016. szeptember 26. 21:02
FOTÓ: ©Bognár Dávid

Egyik kedvenc pályáján tért vissza a nemzetközi versenyekre Gyutai Adrián. A 25 éves motoros ezúttal az Alpok Adria sorozat Supersport kategóriájában, a slovakiaringi szezonzárón ült motorra, és a rengeteg technikai probléma ellenére végül az ötödik helyen ért célba. Hogy miként folytatódik a Korda Racing pilótájának karrierje, rövidesen kiderül.

Sokáig úgy tűnt, hogy akár véget is érhet Gyutai Adrián versenyzői pályafutása, pedig a paksi tehetség tavaly a Moto3 misanói vb-futamán a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is bemutatkozhatott, és a 36 fős mezőnyben végül a 26. helyen fejezte be a versenyt. Azonban a vészfelhők lassan elvonultak a 25 éves mérnök végzettségű motoros feje felől, hiszen teljes mellszélességgel odaállt mellé szülővárosa, így folytatni tudja karrierjét. Paks Város Önkormányzatának köszönhetően a Slovakiaringen tette meg az első lépéseket a Korda Racing motorosa, ahol az Alpok Adria sorozat idei záró versenyein állt rajthoz Supersport kategóriában.

Ám úgy tűnik, mintha átok ülne a tehetséges versenyzőn, ugyanis a 220 Volt H-Moto Team által idén már harmadszor felajánlott Yamaha R6-os váltója már az első pénteki szabadedzésen felmondta a szolgálatot – szerencsére a blokk nem sérült meg –, így a négyszer húsz perces gyakorlásból mindössze öt kör megtétele lett. A Magyarországról péntek éjszakára kivitt alkatrészeknek hála – reggel kilencre lett üzemkész a motor – a szombati időmérőn ismét pályára tudott gurulni, ám a szükséges beállítások nélkül a hetedik rajtpozíciót szerezte meg a 22 fős mezőnyben, míg a piros zászlóval is megszakított futamon végül az elrontott rajtot követően az 5. helyen intették le a paksi versenyzőt, akinek körideje tovább javult. A vasárnapi warm up alatt már a harmadik idő volt az övé – úgy tűnt, sikerült még jobban előrébb lépni a beállítások terén –, ám ekkor megint beütött a krach, így a futamon már nem tudott rajthoz állni.

„Összességében hasznosnak ítélem a slovakiaringi hétvégét, annak ellenére, hogy a technikai problémáink miatt a tervezettnél jóval kevesebbet tudtam a pályán tölteni. A csapatom – édesapám vezetésével – elképesztő bravúrt hajtott végre azzal, hogy szombat kora reggelre képes volt üzemképes állapotba hozni a Yamahát úgy, hogy nem sokkal éjfél előtt érkeztek meg az új alkatrészek, és ekkor még a blokk szét volt szedve, a főtengely pedig nem volt a motorban. Így a hétvége egyetlen időmérőjét arra kellett felhasználnom, úgy érjek el minél jobb időt, hogy közben arra kellett figyelnem, minden rendben van-e a motorral. Mindezek ellenére az elrontott rajton kívül a szombati versenyt nagyon élveztem, igaz, hogy folyamatosan szenvedtem a féktávokon, de így is sikerült megszereznem az ötödik helyet. Mivel a tempóm egyre jobb volt, így bíztam abban, hogy a vasárnapi warm-up alatt sikerül még előrébb lépnünk, de az 5. körben jött az újabb gond, amit már a futamig nem lehetett orvosolni, ezért sajnos ki kellett hagynom a versenyt. Reménykedem, hogy idén még motorra ülhetek, ezért holnaptól folytatom az edzéseket” – mondta Gyutai Adrián.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary