Csányi Gergő az élmezőnyben harcolt – közel a dobogó!

írta: Motorsportal
2016. július 27. 12:50
FOTÓ: ©trackriders

A múlt hét végén idei legjobb eredményét érte el a német Triumph Challenge-ben versenyző Csányi Gergő: a fiatal motoros negyedik lett az első oscherslebeni futamon, annak ellenére, hogy korábban egy kört sem teljesített a pályán!

A helyzet persze nem volt ismeretlen Gergő számára, hiszen a szezon során több számára új pályán is versenyzett már (ilyen volt például az előző fordulónak otthont adó brnói aszfaltcsík). Az akadályokat azonban rendre jól vette, és nem volt ez másként az év negyedik versenyhétvégéjének helyszínén sem, ahol ismét értékes pontokkal gazdagodott. Főleg az első futamon, melyen a jó rajt után végig az élmezőnyben csatázott – ezzel többek elismerését is sikerült kivívnia!

„Bár nem voltak tapasztalataim a pályáról, nagyon vártam ezt a hétvégét” – kezdi beszámolóját a fiatal motoros. „Akikkel beszéltem, mind megjegyezték, hogy egy nagyon technikás helyszínről van szó. A felkészülés sajnos nem volt tökéletes, mert pénteken csak két edzésen vehettem részt, hiszen probléma adódott a váltóval, így az utolsót ki kellett hagyni. Egy kicsit csalódott voltam, mert a többiek mind kinn lehettek a pályán és rótták a köröket. Egyébként a pálya nagyon megtetszett, és bár keveset mentem rajta, éreztem, hogy kedvező lehet számomra.”

„Szerencsére még péntek este sikerült rendbe hozni a váltót! A hétvége előtt elhatároztuk, hogy a 300 kilométeres endurance-futamon is indulunk, hogy minél többet tesztelhessünk, erre azonban a váltóhiba miatt nem került sor. A szombati időmérőkön szerencsére sikerült javítanom, sőt voltam a 6. és a 8. pozícióban is, ám végül visszacsúsztam a 10. helyre. Sajnáltam, hogy nem lehetek ott a második sorban, mert nem sok hiányzott ehhez. Szerencsére az első versenyen sikerült javítanom a rajtnál, így már az első körben hatodikként fordultam. Sikerült elszöknöm a mezőny elejével, és 11 körön keresztül velük csatáztam!”

„Az utolsó két körben egy lekörözött miatt sajnos lecsúsztam a dobogóról, és végül negyedikként értem célba, de ennek is örültem, mert ebben a sorozatban most először tudtam ennyire közel kerülni a dobogóhoz. A futam után többen oda is jöttek hozzám, és gratuláltak az eredményhez, bevallom, ez nagyon boldoggá tett. A vasárnapi bemelegítésen 4. lettem, a rajtot azonban elrontottam: visszacsúsztam a 13. helyre. Innentől futnom kellett az eredmény után, és csak 8. lettem. De nem mondanám, hogy csalódott vagyok. Úgy hiszem, az ember mindig tanulhat a hibáiból, és most nekem is ezt kell tennem. Még lesz egy futam a szezonban, mégpedig Mostban, azt a pályát pedig ismerem is. Szeretnék meglepetést okozni! Végül szeretnék köszönetet mondani a csapat és Magda Attila egész hetes munkájáért, nekik is köszönhető ez a szép eredmény” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.