Csányi Gergő: Egész évben ezt a hétvégét vártam!

írta: Motorsportal
2016. június 23. 11:22
FOTÓ: ©Csányi Gergő

A hétvégén Csehországba látogat a német Triumph Challenge mezőnye. A hazánkat képviselő Csányi Gergő egész évben ezt a futamot várta legjobban, hiszen végre kipróbálhatja magát a MotoGP-ből is ismert brnói versenypályán.

Gergő idén debütált a német szériában, ahol szerencsére hamar felvette a ritmust: az első versenyhétvége mindkét futamán pontot szerzett, a következő forduló második viadalán pedig ismét befért a legjobb 10 közé miután megküzdött az időjárás viszontagságaival (is). A folytatást a tabella hatodik helyezettjeként várja, mégpedig roppant izgatottan – többek között a helyszín miatt!

„Számomra ez a hétvége lesz a legizgalmasabb” – mondta kiutazása előtt. „Szerintem a brnói pályát senkinek sem kell bemutatom, hiszen itt rendezik például a MotoGP csehországi futamát is. Nagyon várom már a Triumph Challenge harmadik fordulóját, és azt hogy ezen a pályán versenyezzek” – tette hozzá a fiatal motoros, aki nemrég ért haza az előző hétvégének otthont adó Hockenheimből, csapatával azonban máris Csehország felé vette az irányt.

„Mióta ismertették a versenynaptárt, ezt a pályát várom legjobban. Sohasem mentem még rajta, de mindig ki akartam próbálni, az pedig külön izgalmas, hogy egy olyan helyszínen megyünk, ahol a világbajnokság is megfordul. A futamokon szeretnék bekerülni a legjobb három közé, amiért mindent meg is teszek majd. Ezzel talán a bajnoki helyezésemen is javíthatok egy kicsit – most hatodik vagyok a harminckét induló közül” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary