Csányi Gergő: eső, káosz és pontszerzés Hockenheimből

írta: Motorsportal
2016. június 08. 15:40
FOTÓ: ©Csányi Gergő

Csányi Gergő a múlt hét végén teljesítette idei második versenyhétvégéjét a német Triumph Challenge-ben. Bár vegyes érzelmekkel tért haza Hockenheimből, a fiatal motoros tisztességesen helyt állt a kaotikus fordulóban és tovább növelte pontjai számát.

Gergő eddigi pályafutása egyik legkomolyabb döntését hozta, amikor 2015 végén elhatározta, a német bajnokságban folytatja a motorozást. Debütálása jól sikerült, hiszen az első versenyhétvége mindkét futamán pontot szerzett. A lendületet a második fordulóra is sikerült átmentenie, ezúttal azonban nemcsak az ellenfelekkel, hanem az időjárás viszontagságaival is szembe kellett néznie, Hockenheimben ugyanis az eső játszotta a főszerepet.

„Csütörtökön indultunk a pályára, ami számomra ismét teljesen ismeretlen volt, ezért izgatottan vártam a hétvégét” – kezdi beszámolóját a fiatal motoros. „Amikor megérkeztünk a tapogatózással kezdtünk: körbesétáltuk a pályát és a csapatommal átbeszéltük a fontos pontokat. Már ekkor úgy gondoltam, hogy ez a forduló nehezebb lesz, mint az előző volt, annak viszont örültem, hogy egy igazi Forma–1-es pályán mehettem. Az első pénteki edzéseken csak az ismerkedéssel foglalkoztunk, azzal, hogy meglegyenek az ideális ívek és a féktávok, az eső azonban már ekkor megérkezett…”

„Vizes volt a pálya, és szinte minden szabadedzés piros zászlóval ért véget, szóval innentől kezdve elég kevés időt tölthettünk a pályán, ami eléggé rosszul hatott a csapatra, mert lényegében már nem folytathattam az edzést. Szombaton is leszakadt az ég, így az időmérőnk is vizes pályán zajlott. Ilyen körülmények között mindössze néhány kört mentem, szóval csak 12. helyet tudtam megszerezni. Nem bosszantott a dolog, mert abban bíztam, hogy a futamon majd javíthatok” – folytatta.

„Szerencsére a szombati futam rajtjára kisütött a nap, szóval száraz pályán indultunk. A rajtom egész jó volt, hiszen megőriztem a pozíciómat, de három kör után véget vetettek a futamnak, szóval nem tudtam feljebb jönni. Az egész hétvége kaotikus volt: hol esett, hol pedig száraz volt a pálya. Vasárnap a második futam előtt futottam egy igen jó kört, amivel a 2. helyre kvalifikáltam volna. Bár ez csak egy edzés volt, örültem ennek az eredménynek, mert tudtam, hogy ha száraz lesz a pálya, ott lehetek a mezőny első felében. 10 perccel a start előtt azonban ismét esni kezdett…”

„Nagyon gyorsan kereket kellett cserélnünk – szerencsére megoldottuk a feladatot! Az eredmény miatt egy kissé szomorú vagyok, mert csak 8. lettem, de az mindenképpen pozitív, hogy a szombati eredményemhez képest előrébb tudtam lépni. Most már csak a következő futamra gondolok, amit a hónap végén rendeznek a csehországi Brnóban. A bajnokság jelenleg 6. vagyok a 30 nevezőből. Szeretnék ennél előrébb kerülni, és mindent meg fogok tenni azért, hogy ez sikerüljön is. Végül szeretnék köszönetet mondani Magda Attilának, a csapatomnak, a támogatóimnak és azoknak, akik biztattak. Nélkülük nem ment volna” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary