Csányi Gergő: Itt most bármi lehetett volna

írta: Motorsportal
2016. június 28. 14:45
FOTÓ: ©Csányi Gergő

Csányi Gergő már nagyon várta, a múlt hét végén pedig végre kipróbálhatta magát a brnói versenypályán, a német Triumph Challenge ugyanis a klasszikus cseh pályán vendégeskedett, ahol a fiatal motoros ismét fontos pontokkal gazdagodott.

A brnói volt a német bajnokság keretében futó Triumph Challenge harmadik versenyhétvégéje, amit a hazánkat képviselő Csányi Gergő már izgatottan várt, a pálya ugyanis hosszú ideje a kedvencei közé tartozik, eddig azonban csak „hírből” ismerte. Most végre sikerült közelebbi ismeretséget kötni vele, igaz, a barátkozás nem ment egyszerűen, végül azonban minden a helyére került, az első futamon ugyanis ő is ott volt az élmezőnyben. Hogy bizonyítani akart, semmi sem példázza jobban annál, minthogy az egyébként fontos pontokat érő ötödik helyezéssel sem volt teljesen elégedett…

„Sosem gondoltam, hogy egy német-bajnoki futam keretében utazhatok Brnóba, ahová mindig is szerettem volna eljutni” – kezdte beszámolóját. „Mielőtt elindultunk nagyon sok belső kamerás felvételt néztem, hogy az érkezés után fel tudjam venni a pálya ritmusát, és a tempót, amit a mezőny diktál. Az edzéseken meglepődtem, mennyire nehéz ez a pálya – igaz, egyik sem könnyű. Nagyon komolyak a szintkülönbségek, és szinte csak lassítások vannak rajta, féktávok alig. Erre hamar rá kellett hangolódnom, ami az első edzéseken még egy kicsit nehezen ment” – folytatta.

„Magda Attila segítségével szerencsére sikerült jó futómű-beállításokat találni a szombati napra, és addigra az ideális íveket és a lassításokat is elsajátítottam. Az időmérőn ennek ellenére csak a 11. helyet tudtam megszerezni, ami miatt egy kicsit csalódott voltam. Igaz, hogy az egyik edzést elveszítettük, miután piros zászlóval vetettek véget neki, így az előzőt vették alapul, ahol még nem tudtam jól tempót diktálni, de így sem voltam teljesen elégedett. Az első futamon aztán sikerült jól rajtolnom, az első kör végén pedig már 6. voltam. Csatában voltam az élmezőnnyel, de végül ötödikként intettek le. Keserédes eredmény volt, mert bármi lehetett volna…”

„Ekkora csatát azonban régen vívtam már, és jól éreztem magam a pályán, szóval vártam a vasárnapot. Éjjel azonban leszakadt az ég, így a bemelegítés vizes pályán zajlott. Egyáltalán nem örültem az esőnek, de ez is benne van a pakliban. A vasárnapi rajtot nem sikerült olyan jól elkapnom, mint a szombatit, és a futam sem sikerült olyan jól. Végül a 10. helyen értem célba, mert sajnos nem tudtam elkapni a ritmust, amit kellett volna. Legközelebb Oscherslebenben versenyzünk, ahol szeretnék bizonyítani! Keményen dolgozom majd, és mindent megteszek azért, hogy dobogóra álljak. Végül szeretnék köszönetet mondani a támogatóimnak, a családomnak és Magda Attilának a segítségért, nélkülük nem jött volna össze ez az 5. helyezés” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary