Csányi Gergő kiugró eredménnyel zárt

írta: Motorsportal
2016. szeptember 15. 18:09
FOTÓ: ©trackriders

Csányi Gergő idei legjobb eredményével zárta a német Triumph Challenge-sorozatot: a fiatal motoros 2. lett a második mosti futamon, ezzel pedig a bajnoki pontversenyben is felkapaszkodott az ötödik pozícióba. Soha rosszabb kezdést egy ismeretlen szériában!

Csehországban ért véget a német bajnokság keretében futó Triumph Challenge, amiben Csány Gergő képviselte hazánkat. Bemutatkozása eredményesre sikerült, hiszen folyamatosan ott volt a pontszerzők között, az év végén pedig a dobogóra is felállhatott. Erre egyébként titkon számított is, hiszen a szezon során először egy olyan pályán motorozott, amiről már voltak tapasztalatai. Éppen ezért várta különös izgalommal az idény utolsó hétvégéjét.

Amire egyébként egy versennyel hangolt: „Az előző hétvégén rendeztek egy endurance-futamot a Hungaroringen, amin mi is rajthoz álltunk” – mesélte. „Szerettem volna minél jobb formába lendülni, és jól jött a gyakorlás. A versenyen Magda Attilával indultam, és sikerült elérnünk egy szép eredményt: másodikak lettünk a saját kategóriánkban. Ilyen előzményekkel utaztunk Mostba, ahol az első szabadedzéseken még nem éreztem magam tökéletesen a motoron; sajnos nem úgy fordult, ahogyan szerettem volna, és az időeredmények sem jöttek, de szerencsére orvosoltuk a hibát.”

„Találtunk egy sokkal jobb beállítást, így végül pozitívan zártuk a napot. Este persze még átbeszéltük, hogyan tudnánk még többet javulni, hogy a szombati nap majd tökéletes legyen. Szerencsére reggel sikerült is megtalálnunk a legtutibb beállítást. Az edzéseken végig a tavalyi bajnokkal róttam a köröket, és ez fontos volt, mert így jó ritmust sikerült fölvennem. A körülmények végig rendben voltak, de történt egy változás az előző hétvégékhez képest, eddig ugyanis a két futam külön napokon volt, most viszont mindkettőt vasárnapra tették. Szombaton tehát marad az időmérő, ami elég szoros volt, de sikerült megszereznem a harmadik rajtkockát!”

„Az első futam rajtja sajnos nem sikerült túl jól, de a negyedik helyet még meg tudtam menteni. A futamon végig csatáztunk, de egy ponton elrontottam a célegyenes végén lévő féktávot, és így újra kellett kezdenem a felzárkózást. Ez két körön belül sikerült is, de a futamot leintették egy baleset miatt, így végül negyedik lettem. Picit csalódott voltam, mert úgy éreztem meglehetett volna a dobogó. A második futam előtt izgultam kicsit, mert olyan keverékkel mentünk, amivel idén még nem, de Attilának köszönhetően találtunk egy szuper beállítást, és minden tökéletesen ment.”

„Ismét végig kemény csatákat vívtam. Végül a féktávon sikerült átvennem a második helyet! Sajnos az elsőt már nem tudtam elcsípni, de így is nagyon boldog voltam, hogy az év végén sikerült dobogós pozíciót szereznem. Ezzel az összetettben 5. lettem, ami szerintem egészen jó eredmény az első szezonban. Úgy érzem, jó évet zártunk és sikerült nagyon sok tapasztalatot gyűjteni. Attilának igazán hálás vagyok az egész éves segítségért, és azoknak is, akik anyagilag is támogattak, hogy idén is versenyezhessek. És persze azoknak is, akik szurkoltak nekem” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary