Csányi Gergő: közel a dobogó!

írta: Motorsportal
2016. május 10. 15:31
FOTÓ: ©Csányi Gergő

Csányi Gergő a múlt hét végén teljesítette első versenyhétvégéjét a német Triumph Challenge-ben. A fiatal motoros jó formában kezdte az évet, hiszen mindkét futamon bekerült a pontszerzők közé a számára új bajnokság népes mezőnyében.

Gergő egész télen keményen készült a német Triumph Challenge jelentette kihívásokra, a múlt hét végén pedig szembe is nézett azokkal. Az számára új versenysorozattal való ismerkedés meglehetősen jól sikerült: az első futamon hatodikként, a másodikon pedig hetedikként ért célba, noha kuplungja nem működött megfelelően. Eredményeivel a hatodik pozícióba kúszott a pontversenyben a 31 nevező közül. A fiatal motoros a hétvége során szerelőjével – a korábbi motorversenyzővel – Magda Attillával egy megbízhatósági futamon is részt vett.

„Amikor megérkeztünk a Lausitzringre az volt az első dolgom, hogy fussak néhány kört a számomra még ismeretlen versenypályán” – kezdte beszámolóját a fiatal motoros. „Nem volt túl sok időm a pálya megismerésére, de szerencsére hamar fel tudtam venni a ritmusát. Nagy segítség volt, hogy pénteken háromszor is pályára gurulhattam, ezeken az edzéseken pedig a féktávok és az ideális ív megismerésére összpontosítottam. Szerencsére gyorsan összeálltak a dolgok!”

„Péntek este Magda Attillával úgy döntöttünk, hogy részt veszünk egy 300 kilométeres endurance-versenyen; így ő is többet segíthetett nekem. Ez a lépés azért is volt még kifizetődő, mert a Bridgestone gumiabroncsait is tesztelhettük. Sokáig a 8. helyen álltunk, és folyamatosan gyorsultunk, de nem az volt a cél, hogy megnyerjük ezt a versenyt, ezért nem is mentünk végig rajta, hiszen csak a beállításokat akartuk kipróbálni. A szombati edzések előtt már hozzászoktam a gumikhoz, és a futóművet is sikerült jól beállítanunk. Csak egy kis finomításra volt szükség! Ebben a sorozatban három időmérőt tartanak, és a legjobb eredményt veszik figyelembe a rajtrács kialakításakor.”

„Az enyém ezúttal a 7. helyre volt jó. Nem voltam csalódott ezzel az eredménnyel, hiszen erős volt a mezőny, és idén most először mentem nagypályán. Az első versenyen a 6. helyen intettek le. Vasárnap a bemelegítő edzéssel kezdtünk, ahol sikerült egy igazán jó időt futnom, mellyel sokáig második voltam. Végül ezen az edzésen 3. lettem. Sajnos a vasárnapi rajt nem sikerült túl jól, és mivel technikai hiba hátráltatott, nem tudtam előrébb keveredni a 7. helynél. De ennek is örülök, mert az utolsó körben még 10. is voltam. Végül szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak és Magad Attillának az egész hetes munkájáért, nélkül nem ment volna! A következő futam Hockenheimben lesz június elején; már várom, és sokat dolgozunk addig, hogy még erősebb legyek” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary