Elkezdődött Gyutai Adrián szezonja – mindenki elégedett!

írta: Motorsportal
2016. március 27. 16:32
FOTÓ: ©Korda Racing

A tavaly az olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában versenyző és a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is debütáló Gyutai Adrián már új csapatában, a Korda Racing színeiben gurult pályára az elmúlt hétvégén. A 25 éves paksi motoros az olasz bajnokság (CIV) National Trophy 600 hivatalos misanói tesztjével hivatalosan is megkezdte immár második szezonját a világ egyik legerősebb bajnokságában. Adrián hamar megtalálta az összhangot új motorjával és csapatával, és elégedett volt az elvégzett munkával.

Eddigi pályafutása legnehezebb szezonját hagyta maga mögött Gyutai Adrián. A 25 éves paksi versenyző egyrészt sikeresen bemutatkozhatott a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto3-as mezőnyében – 2015. szeptember 13-án, Misanóban - illetve teljesítette első teljes olasz bajnoki szezonját, és National Trophy 600 negyven fős mezőnyében végül a 13. helyen végzett. Adrián ebben az évben is ugyanebben a sorozatban áll rajthoz – az előzetes nevezések alapján 43 fős mezőny indul ebben a kategóriában –, és az elmúlt hétvégén már a Korda Racing pilótájaként vett részt az olasz bajnokság (CIV) hivatalos tesztjén Misanóban, ahol végre-valahára kipróbálhatta az idei versenygépét, egy tökéletesen felkészített Honda CBR 600-at.

A három napos gyakorláson összesen tíz alkalommal gurult pályára, megtett majdnem száz kört, ám ami a legfontosabb, mind köridőben, mind pedig végsebességben ott volt a legjobb tíz pilóta között. Ráadásul mind a motorjával, mind pedig a szerelőivel a teszt végéig megtalálta a közös hangot, és vasárnap estére sikerült a Honda alapbeállításait is megtalálniuk.

„Rendkívül elégedett vagyok a hétvégi teszttel, nagyon jó volt végre ennyi időt motorozni a hosszú téli szünet után. Új motorral és új csapattal vágok neki a szezonnak, de már most nagyon pozitív a hangulatom. Idén is Hondával állok rajthoz, de ez nagyon sok mindenben különbözik az eddigi motorjaimtól, a legnagyobb különbség a futóműben, a fékekben és a motorblokk karakterisztikájában van. A szerelőcsapattal már most nagyon jól kijövök, és a három nap alatt az új motorommal is jó irányba haladtunk, de még rengeteg munka vár ránk. A legnagyobb hangsúly a Dunlop gumikhoz való alapbeállítás eltalálásán volt a téli szünet utáni visszarázódás mellett. Az alapok tehát megvannak, jöhet az úgynevezett finomhangolás. Éppen ennek érdekében a májusi idénynyitó futam előtt még lesz két tesztem, amiből az egyik igazi éles gyakorlás lesz, hiszen április végén rajthoz állok a Copa Italia vallelungai futamán. Mindezek a lehető legfontosabbak a számomra, hiszen a lehető legjobban fel kell készülnöm a szezonra, mivel eltökélt célom, hogy megnyerem a National Trophy 600 bajnoki címét idén. A mezőny nagyon nagy és rendkívül erős, nehéz dolgom lesz, de a motorom és a csapat alkalmas a nagy eredményekre, a többi rajtam múlik” – fogalmazott Gyutai Adrián.

A Korda Racing versenyzőjének egyébként idén az a Carlo Corradini lesz a főmérnöke, aki a Superbike világbajnokság királykategóriájában BMW-vel szereplő Jordi Torres – jelenleg 33 ponttal a 7. helyen áll összetettben – egyik főszerelője is egyben. A teszt során ő is nagyon elégedett volt Adrián hozzáállásával, teljesítményével.

„Nagyon fontos volt mindannyiunk számára ez a három nap, hiszen ezzel megkezdődött számunkra a közös munka Adriánnal. Rengeteg kört tudott megtenni, és ez idő alatt rengeteg adatot nyertünk, ami később a hasznunkra lesz a bajnokság alatt. Külön öröm számomra, hogy Adrián már az első nap, amikor a helyes vezetési pozíció megtalálására helyeztük a hangsúlyt, tökéletesen ráérzett új motorjára, és már kifejezetten jó köridőkre volt képes. A futóműért felelős Bitubo és az abroncsokat szállító Dunlop szakembereivel is elkezdtük az új gumikhoz való alapbeállítások csiszolását, hiszen mi eddig ezzel a márkával sosem dolgoztunk eddig, de a teszt végére már optimális tempót értünk el a Pirellihez képest is. Adrián jól teljesített, külön öröm a számomra, hogy nagyon érzékeny a motor beállításainak változtatására, így megkönnyíti észrevételeivel a mi munkánkat is. Noha már most is jó időkre volt képes, a közös munka elején tartunk, még tökéletesen meg kell találnia a helyét a motoron és a csapatban is ahhoz, hogy kihozzuk magunkból és belőle a maximumot. A most szerzett adatok alapján készítjük fel a motorját a következő tesztre, ahol már telemetria is segíti majd a minél jobb és eredményesebb munkát, majd szintén gyakorlás jelleggel elindulunk szabadkártyával a Copa Italia idénynyitó versenyén Vallelungában, amit főpróbának szánunk. Ez optimális felkészülés lesz a május közepén, éppen Vallelungában kezdődő CIV - National Trophy 600-as bajnokságra. A közösen eltöltött három nap, és az azóta lefolytatott beszélgetések alapján egyértelműen kijelenthető, Adrián képes lesz már a legelejétől a lehető legjobb eredmény elérésére. Mi pedig mindenben maximálisan segítjük, hisz a célunk közös: év végén bajnoki címet ünnepelni” – fogalmazott Carlo Corradini.

Forrás: Korda Racing

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.