Fontos napok várnak Gyutai Adriánra

írta: Motorsportal
2016. május 06. 15:17
FOTÓ: ©Korda Racing

Az olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában versenyző és tavaly a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is debütáló Gyutai Adrián felkészülése végére érkezett a májusi szezonnyitó helyszínén, Vallelungában tesztel a hétvégén. A Korda Racing versenyzője több új alkatrészt is kipróbálhat idei versenymotorján, és bízik abban, hogy a jövő heti rajtra tökéletesen felkészülve állhat majd rajthoz.

Eddigi pályafutása legkeményebb felkészülését zárja le a hétvégén Gyutai Adrián, aki idén is a CIV National Trophy 600 kategóriában versenyez. A jövő heti szezonnyitó előtt a versenynek is helyszínt adó vallelungai pályán tesztel ismét a Korda Racing motorosa, aki a rendelkezésére álló két nap alatt számos új alkatrészt próbálhat ki a motorján – Honda CBR 600 –, illetve tesztelheti a Dunlop futamokra szánt versenyabroncsait is. Ugyanakkor ez lesz az utolsó gyakorlási lehetőség arra, hogy Adrián a lehető legjobban összeszokjon a szerelőivel, valamint főmérnökével, Carlo Corradinivel. A 25 éves paksi motoros nem véletlenül dolgozik ilyen keményen, hiszen idén szeretné megnyerni a 43 fős kategória bajnoki címét, ennek megfelelően az elmúlt hetekben az itthoni edzőmotorjával folytatja a felkészülését.

„Nagyon fontos napok várnak rám és a csapatra a hétvégén, hiszen van még mit kipróbálnunk a motorral a vallelungai pályán. Ez a teszt elsősorban arról szól majd, hogy a már meglévő alapbeállításokhoz most tesztelünk egy új féktárcsa-fékbetét variációt, valamint egy teljesen más összeállítású első futóművet is. A csapat az eddigi adatok alapján készíti fel a verseny-, és a tartalékmotoromat, és nagyon remélem, hogy a teszt végére tökéletesen készen állunk majd a jövő heti szezonnyitóra. Nagyon jól megértem magam a szerelőkkel, a főmérnökömmel folyamatosan leveleztünk egymással, és ennek a kemény munkának eredményt kell hoznia már a vallelungai dupla futamon is” – fogalmazott Gyutai Adrián.

Természetesen a háttérben is mindennek a legnagyobb rendben kell mennie ahhoz, hogy a Korda Racing motorosa kizárólag a versenyzésre tudjon koncentrálni. Ebben nyújtott például nagy segítséget az idén 25 éves Gyulai cégcsoport, amely az év végéig tartó együttműködés keretében két darab autót – egy személyautót és egy 7 személyes egyterűt – biztosít Gyutai Adriánnak és csapatának, amelynek kulcsait Matyecz András cégvezető adta át. A fiatal versenyzőt és a csapatát ezentúl Opel autók szállítják a versenyekre illetve a mindennapokban is, természetesen komoly üzleti és marketing hasznot remél a cég az együttműködéstől.

„Az évek óta az autókereskedelem területén meghatározó szerepet betöltő Opel Gyulai egy éve vágott bele a motoros üzletágba is. Több márka hazai képviselőjeként a Motor Center Gyulai új és használt motorok értékesítésével és szervizeléssel is foglalkozik, teljes körű szolgáltatást nyújtva a motorosoknak. Reményeink szerint Adrián támogatásával egyre többen megismerik a Gyulai nevet mind autós, mind motoros berkeken belül” – jelentette kiGyulai Tamás, a cég tulajdonosa.

Természetesen a világ egyik legerősebb sorozatában az sem mindegy, hogy miben ül motorra egy bajnoki címre hajtó pilóta. A MotoStar szinte teljesen felöltöztette Adriántnemrég nyílt boltjában, aki idén így Alpinestars felszerelésben versenyez: Motegi 1 részes versenyruhában, Tech Race alsóruházatban, SMX Plus versenycsizmában és GP-Pro kesztyűben érhet el minél jobb eredményeket.

„Aki figyelemmel követi a nemzetközi motorsportot, tudja, hogy a legkiválóbb versenyzők java része Alpinestars ruházatot visel. Nem véletlen, hiszen bíznak a cég kiváló minőségű felszereléseiben. De vannak kis hazánkban is nagyszerű versenyzők, akik szintén megérdemlik a csúcsminőséget! Ilyen Gyutai Adrián is, akit a magyar közönségnek valószínűleg nem kell bemutatni, hiszen számos szép eredmény áll a háta mögött a gyorsasági motoros szakágban, és aki az idei szezonban az olasz bajnokságban igyekszik minél jobban szerepelni. A fiatal pilótával nagyon jó kapcsolatot ápolunk, tehetségesnek tartjuk és szimpatikus személyisége is pozitív benyomást tett ránk. Ezért örülünk neki és büszkék vagyunk rá, hogy mostantól a mi felszereléseinket viseli. Sok sikert kívánunk Adriánnak a megmérettetéseken, reméljük, hogy legalább egy kicsit mi is hozzájárulunk a szép eredmények eléréséhez” – fogalmazott Kertész Tímea, a MotoStarCenter Kft. tulajdonosa.

A paksi motoros nagyon hálás a cégek támogatásáért, hiszen így tényleg csak és kizárólag a versenyzésre kell figyelnie.

„Nagyon köszönöm az Opel Gyulainak és a MotoStarnak, hogy ilyen mértékben segítik az idei évemet. Mindkét jármű tökéletes állapotban van, így már minden nehézség nélkül juthatok el a versenyeimre, míg a ruházat nem véletlenül a legjobb motorversenyzők kedvence. Nemsokára itt van az első verseny, és a remélt jó eredményekkel végre meghálálhatom mindenkinek a sok segítséget” – közölte aKorda Racing motorosa.

Forrás: Korda Racing

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary