2017-ben inkább a Red Bulltól kell tartani, mintsem a Mercedestől?

írta: M4Sport
2016. augusztus 25. 09:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

Négy éven át mindenki hiába vadászott a skalpjukra, és bár jelenleg már harmadik éve üldözőnek számítanak, a McLaren attól tart, 2017-től újra a Red Bull diktáltja majd a tempót.

Hogy így lesz-e, az persze a Renault fejlődésén is múlik, az ugyanakkor nem is kérdés, hogy a következő szezonban megújuló aerodinamikai szabályok nagy esélyt kínálnak az ezen a téren hosszú évek óta élen járó osztrákok számára. Így látja ezt a McLaren versenyigazgatója, Éric Boullier is, aki úgy kalkulál, Adrian Neweyék ismét valami nagy durranással készülnek. „Én sokkal jobban tartok a Red Bulltól, mint bárki mástól, mivel tudom, hogyan képesek fejleszteni az autójukat” – nyilatkozta a francia az Autosportnak.

Hozzátette, az új szabályok életbe lépésével előttük is nagy lehetőségek nyílnak meg. „Jó tiszta lappal kezdeni. Tudom, hogy jól dolgozunk, és hisszük, hogy képesek vagyunk jó autót építeni, amivel talán tovább csökkenthetjük a különbséget. Ez egy új korszak lesz. Jelenleg egy ciklus végén tartunk, amelynél minden téren igyekszünk elvégezni az apróbb simításokat. A jövő évi új aerodinamikai szabályokkal, a nagyobb szárnyakkal, padlólemezzel viszont mostantól tíz pontos javulást akarunk majd elérni a szélcsatornában ott, ahol eddig csak egyetlen pontot kerestünk. És ez nem semmi, hiszen folyamatosan rendkívüli javulásra vágyunk.”

Fernando Alonso a közelmúltban kijelentette: ha az új szabályok nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, s nem javítanak jelentős mértékben a vezetés és versenyzés élményén, még akkor sem garantált, hogy folytatja 2018-ban, ha a McLaren versenyképessé válik. Boullier emiatt azonban kicsit sem aggódik. „Elégedettebb lesz, és nemcsak ő, de minden versenyző.Ha azt mondanánk nekik, hogy holnaptól egy négy másodperccel gyorsabb autót vezethetnek, biztosan imádnák.”

Végül kiemelte, Alonso számára is külön esélyt jelentenek az új szabályok. „Jövőre sokkal nagyobb lesz a különbség a tehetséges és kevésbé tehetséges versenyzők között, mivel az autók sokkal gyorsabbá válnak a kanyarokban. Ez oda vezet, hogy a jobb versenyzők még jobbak lesznek” – állapította meg.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

BrettShaw
#1 BrettShaw 2016. augusztus 25. 17:18  

A Mclaren helyében inkább a Force indiától tartanék, nem a mercedestől meg a redbulltól.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Austin - rajtrács

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

02016.10.23. 14:38

Hamilton Rosberg-módszerre váltott: elemzett és órákon át gyakorolt

Két órán keresztül finomította rajttechnikáját a szimulátorban

02016.10.23. 13:43

Motorja helyett a mérnöke agyvize forrt fel...

Mókás párbeszéd után hepiend