2017 után is a Ferrarival

írta: M4Sport
2016. május 31. 16:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Ferrari egyik jelentős támogatója, a Santander bank spanyol és német sajtóértesülések szerint is elszánta magát a 2017-ben lejáró szponzori szerződés meghosszabbítására, a cég ugyanis még mindig roppant elégedett az együttműködéssel.

A Santander 2010-ben csatlakozott a vörösökhöz (a Forma–1-ben ezt megelőzően sem volt ismeretlen a spanyol cég neve, hiszen korábban a McLarent szponzorálta; ezt a kapcsolatot egyébként a Ferrarival való megegyezés után sem zárták le), 2012-ben pedig 5 évvel meghosszabbította szerződését a csapattal.

A bank akkori elnöke, Emilio Botín a Santander „150 éves történelmének legjobb szponzori együttműködéseként” jellemezte a Ferrari-kapcsolatot. Az üzletember két évvel későbbi halála után lánya, Ana Patricia vette át a cég irányítását, a Ferrarival való együttműködéssel pedig ő is maximálisan meg van elégedve. Sőt, már most, egy évvel a jelenlegi szerződés lejárta előtt elhatározta, 2017 után is folytatják az olasz versenycsapat támogatását.

Ugyanakkor a Marca információi szerint a Santander azt is fontolóra vette, hogy csökkenti a támogatás mértékét (a lap legutóbbi cikke szerint a cég jelenleg nagyjából 45 millió euróval szponzorálja a vörösöket – és ez 2017 végéig már így is marad). Ez a lépés pedig hatással lehet a cég logóinak autón való elhelyezésére is; ezek jelenleg viszonylag nagy felületet kapnak.

A Monacói Nagydíj ideje alatt egyébként nemcsak a spanyol sajtó, hanem a német Speed Week is arról írt, hogy a Santander elkötelezte magát a Ferrari-kapcsolat meghosszabbítására, ugyanakkor a bank szerintük is más pénzügyi feltételekről tárgyal majd az új szerződéssel kapcsolatos tárgyalásokkor. Ők úgy tudják, a cég körülbelül a jelenlegi támogatás egyharmadát szeretné „lefaragni” a Forma–1-es csapatra szánt költségvetésből.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. május 31. 20:53  

a Mclarent már nem támogatja?

HairHungary