A „balhés” hétvége után: Lauda szerint nincs nyomás Hamiltonon

írta: M4Sport
2016. október 11. 16:36
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a hétvégén több alkalommal is összetűzésbe került a média képviselőivel, Lewis Hamiltonnak nincsenek problémái a Forma–1-es sajtóval, és plusz nyomás sem nehezedik a vállára a történtek miatt – véli a Mercedes tanácsadója, Niki Lauda.

Minden a csütörtöki sajtótájékoztatón kezdődött, melyen a címvédő elsősorban telefonjával volt elfoglalva, ezzel pedig nem aratott osztatlan sikert a részvevők körében. A brit sajtó néhány képviselője tiszteletlennek nevezte, mire ő közösségi oldalán arról írt, egyesek túl komolyan veszik magukat. A „sértett” bajnok az időmérő után saját sajtótájékoztatóját hagyta ott.

A történet vasárnap folytatódott: Hamilton megjegyezte, „egy idióta” találta ki, hogy csapata óvást nyújt be a keményen védekező Max Verstappen ellen (ezt az üzenetet eltávolította közösségi oldaláról, mikor kiderült, a Mercedes valóban lépéseket kíván tenni). Cselekedetei természetesen nem maradtak szó nélkül: hazájában ismét többen felemelték a hangjukat viselkedése ellen, és megjegyezték, nem a bajnoki harc kellős közepén kellene „háborút” indítania a média ellen.

Felmerült, hogy az egyre nagyobb ponthátrányba kerülő Hamilton a történtek miatt még frusztráltabbá válhat, Lauda szerint azonban nem kell ennyire komolyan venni a Japánban történteket. „A média nem helyez nyomást Lewisra, és ez fordítva is igaz” – nyilatkozta az osztrák szakember a Motorsportnak a hétvégi „balhéval” kapcsolatban.

„Néha megesik, hogy az ember nem akar beszélni. Szerintem ezzel nincs semmi gond. Máskor többet beszélsz. Azt hiszem, ez teljesen normális. Úgy vélem, még ti, újságírók sem akartok beszélni minden áldott nap! El tudjuk rendezni ezt az ügyet, szóval én nem aggódom. Az a legfontosabb, hogy megnyertük a bajnokságot. Ez mindent felülír, a többi pedig, egyszerű baromság” – folytatta meglehetősen határozottan a korábbi háromszoros világbajnok.

„Nagyon boldog vagyok, különösen azok miatt, akik Brixworth-ben és Brackley-ben dolgoznak, ez ugyanis az ő érdemük, nem az enyém” – mondta a Mercedes harmadik világbajnoki címéről, amit a stuttgartiak múlt vasárnap szereztek meg. „Eddig is tökéletes munkát végeztünk a szezon során, de máshogy nem is lehet bajnoki címet nyerni. Mindent helyesen tettünk. Nico remekül ment, Lewis viszont hibázott a rajtnál és elveszítette a második helyet. Ezek a dolgok megesnek a pályán, és egyébként is szépen visszajött! Pedig nem volt egyszerű futama, hiszen a Red Bull és a Ferrari is gyors volt. De szerencsére mindent jól csináltunk” – magyarázta.

Végül a bajnoki küzdelemről is szólt – most valamivel diplomatikusabban, mint közvetlenül a verseny leintése után, amikor kijelentette, Rosberg már csak akkor veszítheti el a győzelmet, ha autója meghibásodik a hátralévő versenyek egyikén. „Várjuk ki a végét. Nekünk, a Mercedesnek meg kell bizonyosodnunk arról, hogy mindkét autó tökéletesen működik majd az utolsó futamokon. Ez a dolgom. Mindent meg fogok tenni, hogy semmi se történjen az autókkal” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ