A csapatok döntöttek a tesztek helyszínéről

írta: M4Sport
2016. szeptember 22. 19:53
FOTÓ: ©xpbimages.com

Noha a Pirelli és a Mercedes tanácsadója, Niki Lauda is szívesebben tartotta volna őket egy Európán kívüli helyszínen, a csapatok eldöntötték, a 2017-es előszezon tesztjeit is az öreg kontinensen rendezik majd, mégpedig egy már „jól bejáratott” pályán.

Az már korábban eldőlt, hogy a komoly szabályváltozások ellenére, a következő szezon előtt is csak két tesztsorozat áll majd a mezőny rendelkezésére. A legutóbbi sajtóhírek szerint az első gyakorlást február 27-e és március 2-a között, a másodikat március 7-e és 10-e között rendezik majd. Az viszont kérdéses volt, hol gurulnak pályára először a 2017-es autók.

Az F1 gumiszállítója szerette volna elérni, hogy a mezőny valamelyik arab országba utazzon, ahol jobbak a körülmények az új, szélesebb abroncsok teszteléséhez, hiszen a versenyek többségén is inkább ilyen az időjárással szembesülnek, mint amilyennel a téli Spanyolországban „találkoznak”.

Felmerült, hogy ha Európában is maradnak, az eddig megszokott barcelonai helyszín helyett tesztelhetnének például a portugáliai Estorilban, vagy ha maradnak is Spanyoloszágban, akkor Valenciában, vagy Jerezben kellene kipróbálni az új autókat. A csapatok azonban – a Motorsport információi szerint – végül úgy döntöttek, maradnak a már jól megszokott barcelonai pályánál, ráadásul mindkét teszt esetében a katalóniai helyszínre esett a választás.

A két kollektív teszt előtt persze minden csapatnak lesz lehetősége korlátozott körülmények között (például az úgynevezett filmes napokon) kipróbálni 2017-es autóját. Akár a gyakorlást megelőző hetekben, akár közvetlenül előtte, Barcelonában. Az utóbbi években mindkettőre volt már példa.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

72016.10.24. 12:32

Fény derült Räikkönen elszúrt kerékcseréjének okára

"A zöld jelzést megkaptam, és ilyenkor persze, hogy elindulok"

52016.10.24. 11:36

Jött, de ki hívta? – Verstappen hatalmas bakival is a „verseny embere” lett

„Tíz másodperccel előtte közölte: »Jövök a boxba!« De akkor már a boxutcában volt!