A csapatváltás óta Kvjat „nem élvezi annyira” a versenyzést

írta: M4Sport
2016. augusztus 01. 15:40
FOTÓ: ©xpbimages.com

Danyiil Kvjat elismerte, visszavetette a Red Bull döntése, melynek értelmében a Spanyol Nagydíj óta a Toro Rossónál kell versenyeznie. Az orosz elmondta, a lefokozás előtt sokkal erősebbnek érezte magát, és sokkal jobban élvezte a versenyzést.

Kvjatnak hazai versenye után kellett helyet cserélnie Max Verstappennel, aki szinte azonnal felvette a Red Bull első számú csapatának ritmusát. Az orosz ezzel szemben hetek óta küzd a Toro Rossóval: többször elmondta, nem érzett rá az autóra, és továbbra sem „bízik abban”. Ellenben csapattársával, aki közös versenyeiken huszonnéggyel több pontot szerzett…

Amikor a hétvégén megkérdezték, ő lenne-e a bizonyíték arra, hogy a Red Bull programjának – ami sok tehetséget adott már a Forma–1-nek, viszont eléggé szigorúan bánik azokkal, akik nem a várt szinten teljesítenek – árnyoldalai is vannak, elmondta: „Nem hibáztatom őket a történtekért, mert erős versenyzőt faragtak belőlem. Igaz, a történtek miatt most nem vagyok annyira erős, de ez nem lehet mentség. Ez nem lehet magyarázat.”

„Ezek a dolgok…” – utalt a gyengélkedésre. „Végül még erősebbé tehetnek, de teljesen egyértelmű, hogy a helyzet, amiben most vagyok nem egyszerű. Emiatt egy ideje már nem élvezem… most el kell érnem, hogy újra élvezzem, amit csinálok” – ismerte el őszintén a fiatal versenyző, aki a Német Nagydíj időmérője után kijelentette, ha így folytatja „nem lesz túl fényes a pályafutása”.

Akkor roppant csalódottnak és gondterheltnek tűnt az újabb gyenge eredmény (már az első szakaszban kiesett) miatt. A futam leintését követően már valamivel magabiztosabban nyilatkozott, vasárnap ugyanis saját elmondása szerint valamivel jobban érezte magát a volán mögött. Ez eredményén is látszott, hiszen csak 2,5 másodperccel maradt el csapattársától, igaz, a pontszerző helyektől mindketten eléggé távol voltak.

„Való igaz, ez kiábrándító volt, másrészt viszont elég jól éreztem magam az autóban, annak ellenére, hogy nehezen vezethető volt. Úgy érzem, kihoztam belőle a maximumot, ami mindenképpen pozitív. Ennél jobban ezen a futamon nem tudtunk volna. Ismerve a körülményeket, ez egy jó nap volt. Nyertem egy kis önbizalmat a szünet előtt. Egy kicsit jobb időmérős teljesítményre lenne szükségünk, és akkor a versenyek is jobban alakulhatnak” – magyarázta.

Ennek ellenére ő maga is úgy érzi, a nyári szünet a lehető legjobbkor jön számára. „Szükségem van rá. Jobban, mint bárki másnak. Kimerítettem magam, és túl sokat vártam magamtól. Olyan dolgokat, melyek nem elérhetők ezzel az autóval. Könnyen kifacsarhatja magát az ember, és úgy érzem, velem ez történt. Sok ismerősöm másmilyennek látott a hetekben, mint amilyen egyébként vagyok. Nem kell, hogy sajnáljanak, mert mindenkinek vannak ilyen szakaszai az életében. A szombat volt a mélypont. Vasárnap, úgy érzem, előre tudtam lépni, szóval a folytatásban jobb lehet a helyzet. A helyes irányba haladok, már megnyugodtam kicsit” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#1 albutr 2016. augusztus 01. 17:04  

pedig most kéne megmutatni.PIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.20. 23:31

Alonso: Vissza a normalitásba

Amiért Szuzukát csak egyszeri kisiklásnak tekintik

12016.10.20. 23:02

Verstappen már nem függ Ricciardótól

Nem hatotta meg a Mercedes óvása

02016.10.20. 22:44

Megnevettetett újságírók: A texasi cowboy szólalt meg Ricciardóból!

"A pokolba is, inkább egy kicsit lassabban megyek!"