A csere, ami megváltoztatta a McLaren és a Honda kapcsolatát

írta: M4Sport
2016. augusztus 17. 14:29
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Honda jelenlegi sportigazgatójának, Haszegava Juszukének teljesen más a hozzáállása, mint elődjének, Arai Jaszuhiszának volt, ez pedig nagyban hozzájárult a gyár és a McLaren kapcsolatának javulásához – hintette el a csapat versenyigazgatója, Éric Boullier.

Haszegava a tavalyi, kiábrándító szezon után vette át Arai helyét – aki a hivatalos indoklás szerint nyugdíjba vonult –, több csapattag pedig már érkezésekor elégedetten nyilatkozott, mondván ő lesz a megfelelő ember a sportigazgatói posztra, hiszen elődjével ellentétben komoly F1-es tapasztalatokkal rendelkezik (a 2000-es években a BAR-nál és később a Honda gyári csapatánál is dolgozott).

Noha a győzelmektől és a dobogós helyezésektől még mindig messze vannak, a 2016-os év első felében a Honda a pályán és azon kívül is előrelépett, abban pedig, hogy a japánok már jobban kijönnek partnerükkel az új vezetőnek is komoly szerepe volt. „Haszegava-szan hozzáállása teljesen más” – nyilatkozta a McLaren versenyigazgatója. „Nagyon jó a kapcsolatunk; rendszeresen találkozunk személyesen is. Nem a hétvégéken, amikor mindenki elfoglalt, de gyakran összefutunk.”

„Ő egy nyitott, egyenes, okos és rámenős ember. Egyre jobb az együttműködésünk, hiszen egyre jobban együtt tudunk működni. Éppen ezért vannak projektek, melyekben a McLaren ugyan érintett, de inkább a háttérben marad, hogy mindenki a saját feladatára összpontosíthasson. Ez a dolog eddig működik, és most ez a legfontosabb” – magyarázta.

Jenson ButtonBoullier úgy érzi, a McLaren és a Honda most már egy csapatként fejlődik, ez a csapat pedig egyre közelebb kerül a nagy áttöréshez. „Egyensúlyban vagyunk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az autónk elér egy bizonyos szintet, majd folytatnunk kell a munkát, hiszen még van tér a javításra. Legyen szó az aerodinamikáról, a felfüggesztésről, vagy bármiről, tudjuk, mit kell tennünk, és merre kell haladnunk. A Honda kezd felzárkózni; a silverstone-i fejlesztésük például nagyon jó volt.”

„Sok olyan újítás van, amit most még nem tudunk kihasználni, hiszen azt akarjuk, hogy előbb a Honda tegyen egy lépést. Aztán mi is lépünk, majd a Honda is tesz egy újabb lépést és így tovább. Ezért mondtam azt, hogy jól együtt tudunk működni” – folytatta a francia szakember, kinek csapata valószínűleg a belga vagy az olasz futamon kapja meg a Honda legújabb fejlesztéseit.

A Honda kapcsán gyakran megjegyzik, jövőre komoly lehetőséget kaphat, hiszen eltörlik a módosító pontokat, vagyis a gyárak szabadabban fejleszthetik erőforrásaikat, Boullier azonban megjegyezte, ez nem jelent egyet azzal, hogy a résztvevők minden hétvégén újítani fognak, hiszen van még egy korlátozás, ami megköti a kezüket. „Nagyobb lesz a Honda szabadsága, mert akkor fejleszt, amikor akar, ám mivel továbbra is kevés motort használhatunk el a szezon során, nem mindegy, mikor vetjük be ezeket az újításokat. Ezt jó lesz észben tartani” – zárta gondolatát.

Éric Boullier, Haszegava Juszuke

Oszd meg!

8 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#8 albutr 2016. augusztus 18. 21:07  
Enveblo:
akkor mi a májas lófaszért írják át a magyar neveket mindenhol fordítottra? bezzeg az nem baj .... engem az basz fel legjobban mindenhol így van, amúgy meg a ciril + távolkeleti neveket van értelme átírni

nekik úgy könnyebb ők ahhoz vannak szokva.

velorex
#7 velorex 2016. augusztus 18. 18:42  
Tasi-r:
Japok Fentről lefelé olvasnak és ilyenkor az oldalon jobbról barla , de a könyvet balról jobbra lapozzák! de a már mikor vízszíntisen írnak simán ugy nyomják mi ;)

Addig rendben van a fentről lefelé, jobbról balra haladni a sorok olvasásával, de a könyvek lapozása nem úgy van, ahogyan leírtad, jobbról balra történik a lapozás.

Tasi-r
#6 Tasi-r 2016. augusztus 18. 10:17  
velorex:
Gondolom a japán írás és és annak olvasása a gondolkodásukból fakadhat. A japán könyvet a mi szokásunkkal ellentétben a végéről kell kezdeni. A motorjuk fejlesztésükről is el lehet mondani azt, hogy már az elején 2015-ben egyből a végét járta.:-}

Japok Fentről lefelé olvasnak és ilyenkor az oldalon jobbról barla , de a könyvet balról jobbra lapozzák!

de a már mikor vízszíntisen írnak simán ugy nyomják mi ;)

velorex
#5 velorex 2016. augusztus 17. 17:39  

Gondolom a japán írás és és annak olvasása a gondolkodásukból fakadhat. A japán könyvet a mi szokásunkkal ellentétben a végéről kell kezdeni.
A motorjuk fejlesztésükről is el lehet mondani azt, hogy már az elején 2015-ben egyből a végét járta.:-}

nord_
#4 nord_ 2016. augusztus 17. 15:55  
roly_f1:
Sosem fogom megérteni, miért kell a neveket magyarosítani. Arai Yasuhisa sose volt Jaszuhisza, mint ahogy Yusuke Hasegawa sem volt Haszegava Juszuke. Tartsuk már tiszteletben az emberek neveit!

Fiszihez csatlakozva: a japánok szintén vezetéknév, utónév sorrendben írják a nevüket - pont úgy, mint mi. Szóval fordítva ülsz a lovon, a két mérnöknek kéne felháborodni a te felháborodásodon. :P

Enveblo
#3 Enveblo 2016. augusztus 17. 15:37  
roly_f1:
Sosem fogom megérteni, miért kell a neveket magyarosítani. Arai Yasuhisa sose volt Jaszuhisza, mint ahogy Yusuke Hasegawa sem volt Haszegava Juszuke. Tartsuk már tiszteletben az emberek neveit!

akkor mi a májas lófaszért írják át a magyar neveket mindenhol fordítottra? bezzeg az nem baj .... engem az basz fel legjobban

mindenhol így van, amúgy meg a ciril + távolkeleti neveket van értelme átírni

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 17. 15:38

Fiszi
#2 Fiszi 2016. augusztus 17. 14:41  
roly_f1:
Sosem fogom megérteni, miért kell a neveket magyarosítani. Arai Yasuhisa sose volt Jaszuhisza, mint ahogy Yusuke Hasegawa sem volt Haszegava Juszuke. Tartsuk már tiszteletben az emberek neveit!

Csak, hogy "sosem voltak" azok sem. Mert az meg angolra van ugyanúgy ÁTÍRVA. Mindkét esetben a helyesírás szabályainak megfelelően. Az "eredetit" japán betűkkel keresd :P

roly_f1
#1 roly_f1 2016. augusztus 17. 14:36  

Sosem fogom megérteni, miért kell a neveket magyarosítani. Arai Yasuhisa sose volt Jaszuhisza, mint ahogy Yusuke Hasegawa sem volt Haszegava Juszuke. Tartsuk már tiszteletben az emberek neveit!FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája