A Ferrari az álma, de nem hozzájuk igazítja döntését

írta: M4Sport
2016. szeptember 21. 17:55
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sergio Pérez egyik legnagyobb álma még mindig az, hogy a jövőben a Ferrari pilótája legyen, ugyanakkor elmondta, nem egy esetleges ferraris lehetőség alapján dönt arról, hol fog versenyezni a következő szezonban. Erről ugyanis hivatalos információ továbbra sem érkezett…

A Force India pilótája 2011-es bemutatkozásakor még igen közeli kapcsolatban volt a Ferrarival, hiszen a vörösök versenyzői akadémiáját erősítette, és debütálásában is közrejátszott az, hogy akkori csapta, a Sauber a vörösök erőforrásait használta. 2013-ban aztán elfogadta a McLaren-Mercedes ajánlatát, a csapatváltással pedig a Ferrari-kötelék is elszakadt.

Néhány hónappal ezelőtt azonban felmerült, ismét kapcsolatba került az olaszokkal, akik állítólag az ő nevét is felírták arra a papírra, ami Kimi Räikkönen utódjelöltjeit listázta. A Ferrari viszont hamar eldöntötte, meghosszabbítja a finn szerződését. Pérez és az őt támogató cégek (akik köztudottan komolyan beleszólhatnak abba, hol versenyezzen védencük) velük ellentétben még most sem közölték, melyik csapatot erősíti majd a mexikói 2017-ben.

Pedig jelenlegi alakulatának főnöke már a nyáron elmondta, szerződés köti hozzájuk, és ő maga is szívesen maradna. Ennek ellenére Szingapúrban is csak annyit mondott, reméli, hamarosan közölheti, hol folytatja. Felmerült, Pérezék nem is a következő szezonon gondolkodnak, hanem azon, hogyan kerülhetnének ismét képbe a Ferrarinál, ahol 2018 előtt ismét szóba jön a pilótakérdés.

Maga a pilóta nem tagadja, a 2013-as „válás” ellenére továbbra is az az egyik legnagyobb álma, hogy a vörösöknél vezessen, jövőjéről azonban nem egy ferraris lehetőség alapján dönt majd. „A Ferrari a Forma–1 legnagyobb csapata, ez egyértelmű. Minden pilóta arról álmodik, hogy ott versenyez majd egyszer” – mondta a Sky Sportsnak, amikor egy interjú során szóba került az olasz csapat.

„Remélem, ha egyszer jön egy nagy lehetőség, az a megfelelő időben jön majd. Egy versenyzői pályafutás során nagyon fontos, hogy a lehetőségek a lehető legjobbkor érkezzenek” – magyarázta a mexikói, akit már a Williamsszel és a Renault-val is szóba hoztak. „Nem az alapján fogok dönteni, mit csinálhat a Ferrari. Azt válaszom majd, ami a legjobb a pályafutásom szempontjából. Történjen bármi, a jövő év jó lesz, de nem ez alapján döntök, hanem a csapatba vetett hit alapján. A jelenlegi csapatomban jó lehetőséget látok a fejlődésre, ezért akarok maradni” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

fist1
#2 fist1 2016. szeptember 21. 20:39  

Utoljára a Ferrarinak talán 2008-ban volt olyan autója, amivel VB-t lehet nyerni. Ha akkor elhatározták volna elejétől kezdve, hogy melyik pilótára építenek, simán behúzzák a VB-t.

albutr
#1 albutr 2016. szeptember 21. 19:12  

nem hiszem hogy a vezetőség őt akarja.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához