A Ferrari bajnoki sikere minden mást felülmúl majd

írta: M4Sport
2016. március 28. 10:49
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár már többször is megadatott neki, hogy bajnoki sikert ünnepeljen, a Ferrari új mérnökigazgatója úgy érzi, mind közül a maranellói siker lesz majd számára a legédesebb. Mert hogy előbb-utóbb nyerni fognak a Scuderiával, szerinte nem is lehet kérdés!

Jock Clear Mercedestől való távozása már 2014 decemberében biztossá vált, ám addigi szerződése értelmében nem állhatott azonnal munkába a Ferrarinál. Az idei év az első, amelyet teljes értékű Ferrari-alkalmazottként kezdett meg, s Ausztráliában elárulta, hogy egy gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy Maranellóban dolgozhat.

Clear arról is beszélt, hogy amennyiben felér a csúcsra a Scuderiával, eddigi bajnoki sikerei közül ez lesz a legértékesebb számára. Pedig lenne miből válogatnia, hiszen Jacques Villeneuve-vel 1997-ben versenymérnökként ünnepelhetett győzelmet, 2009-ben a Brawn GP-vel lettek bajnokok, míg 2014-ben Lewis Hamilton mérnökcsapatát erősítette. „Az a bajnoki cím, amit a Ferrarival fogok nyerni, egy új szintet fog képviselni” – nyilatkozta az Autosportnak. „Jobb lesz, mint bármelyik, más csapatokkal nyert bajnoki győzelmem, és ez mindenkivel így van. Amit eddig tudok a bajnoki győzelemről, az most már kevés lesz, nekem is fejlődnöm kell. Nem úgy érkeztem ehhez a csapathoz, hogy azt mondtam, tudom, mi kell a bajnoki sikerhez, mert ez már nem működne. A csapattal együtt fejlődünk, és biztos vagyok benne, hogy a Ferrari jó irányba, a bajnoki siker felé halad.”

Clear hozzátette, a Ferrarinál minden feltétel adott a győzelemhez, és hiába a tapasztalata, ilyen tekintetben nem tekinti magát kulcsfontosságú, a csapat számára néklülözhetetlen összetevőnek. „James Allison pokoli munkát végzett, hogy motiválja a csapatot. Nagyon jó a hangulat, nincs nagy feszültség. Az én feladatom a pálya körüli mérnöki műveletek hatékony működésének megteremtése, valamint az autó teljesítményének optimalizálása” – magyarázta.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Formulafan
#2 Formulafan 2016. március 28. 15:54  
Balrog:
Egyébként azt tudja valaki, hogy az autósportban a performance engineer pontosan milyen feladatokat lát el? Elképzelésem van róla, de konkrétan érdekelne.

http://www.f1technical.net/features/3645

Balrog
#1 Balrog 2016. március 28. 11:23  

Egyébként azt tudja valaki, hogy az autósportban a performance engineer pontosan milyen feladatokat lát el? Elképzelésem van róla, de konkrétan érdekelne.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Mexikó

12016.10.28. 15:36

Bajnokok a bajnoki címért küzdő duóról

Így látja a mercedesesek csatáját Button, Räikkönen, Alonso és Vettel!

02016.10.28. 14:45

Amivel a Mercedes a Red Bullt segítheti

Ricciardo reméli, óvatosak lesznek