A Ferrari elismeri, nem lesz könnyű Allison nélkül

írta: M4Sport
2016. július 29. 18:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fölösleges lenne tagadni, hogy a Ferrarit érzékenyen érintette James Allison távozása. A csapat főmérnöke elárulta, kollégája tragédiája a maranellói munkára is hatással volt.

Szerdán derült ki, hogy a feleségét közvetlenül a márciusi Ausztrál Nagydíj után elveszítő James Allison szerződést bontott a Ferrarival. Ennek konkrét hátteréről azóta sem adott információt a csapat, ám annyi biztos, hogy a szakítás egyik fő okát a családi tragédia jelentette.

Jock Clear, aki a Mercedestől érkezve idén év elején csatlakozott a Scuderiához, a hockenheimi pénteki sajtótájékoztatón elismerte, nagy veszteség érte a vörösöket, és nem lesz egyszerű feladat megtalálniuk Allison helyettesét. „Ha egy olyan kaliberű szakember távozik, mint James Allison, közvetlenül utána nem várhatod el, hogy a csapat ne vegye észre a hiányát. Keményen dolgozunk, hogy ki tudjuk tölteni a hátrahagyott űrt” – nyilatkozta.

A Ferrari egy motormérnököt, Mattia Binottót választotta új technikai igazgatójának, ám Clear hangsúlyozta, nincs szó konkrét pótlásról. „Mattia sokat fog segíteni abban, hogy összetartsunk. Nem várjuk, hogy teljesen a helyébe lépjen Jamesnek és pontosan ugyanazt a feladatot ellássa, amit ő, hiszen teljesen eltérő a hátterük. De tovább kell lépnünk. A Ferrari eltökélt szándéka, hogy most összetartson azokon a területeken, amelyeken James igazán jó volt. Ez nagy kihívás mindannyiunk számára, és hiányozni fog nekünk.”

Clear azt is elismerte, Allison nejének a halála nemcsak a gárda egészére is hatással volt. „Minket is megráztak a történtek. Az első hónapjaimban nem éreztem úgy, hogy a Ferrarinál túl jó lett volna a hangulat, miközben ennek az árnyéka vetült ránk. Viszont láttam egy rendkívül motivált csapatot, amely nagyon szenvedélyes és kreatív, és elképesztő mértékben akarja a győzelmet. Ez a szenvedély hajtja az embereket a Ferrarinál, és teljesen biztos vagyok benne, hogy győzelemre vezet minket, bármilyen akadály is állja az utunkat” – bizakodott a főmérnök.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

kulcsarb
#1 kulcsarb 2016. július 29. 18:36  

szegény Jock Clear jól megszívta, hogy átjött a MercitőlFORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája