A Ferrari elnöke túl magasra tenné a lécet?

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. január 05. 10:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Ferrari elnöke már idén bajnoki győzelmet vár el a Ferraritól – Sebastian Vettel azonban arra figyelmeztetett, a múlt évi sikerek ellenére sem szabad elbizakodottá válniuk és siettetniük a felzárkózást.

A visszafogott célkitűzések, az óvatosság jellemezte a Ferrarit az előző év elején. A megtépázott hírnevű csapat vezetői mindenekelőtt azt várták legénységüktől, hogy a győzelem nélküli 2014 után rendezzék soraikat, csökkentsék a lemaradásukat a Mercedesszel szemben. Konstruktőri második helyezésük azt mutatja, sikerült. És ennélfogva most az elvárások is megnőttek velük szemben.

Olyannyira, hogy Sergio Marchionne, a márka elnöke hétfőn a Ferrari tőzsdére vitelének alkalmából Milánóban újra kiadta a jelszót: 2016-ban a bajnokság megnyerése a cél! „2016-ban vissza kell térnünk az élre. Erősnek látom a Ferrarit, és bár tudjuk, hogy nagyon erősek az ellenfeleink, már Ausztráliában mi akarunk lenni az a csapat, akit le kell győzni. Minden szükséges befektetést megtettünk azért, hogy a Ferrari – az F1 történetének legsikeresebb csapata – újra bajnoki címet nyerjen. Meggyőződésem, hogy Maurizio Arrivabene csapatfőnök és az istállója az elmúlt évben lefektették az alapjait a sikeres 2016-os évnek” – fogalmazott az olasz.

Arrivabenééknek tehát föl van adva a lecke: a Mercedes kétéves egyeduralmát kellene megtörniük idén. És hogy mit szólt főnöke szavaihoz az olasz? „Mihelyst pályára hajtunk a téli teszteken, tudni fogjuk, nagyjából hol tartunk, és hogy van-e okunk optimistának lenni. Sergio Marchionne az elnökünk, ezért helyes, hogy célokat tűz ki elénk. Az én feladatom pedig az, hogy el is érjük ezeket a célokat” – fogalmazott Arrivabene.

Kimi Räikkönen szinte visszhangozta szavait – a téli tesztekig szerinte fölösleges céljaikról beszélni. „Akárhogy is nézzük, sokkal erősebb a csapatunk, mint az előző évben. A célunk nyilvánvalóan a győzelem, de a Mercedes nagyon erős, az elmúlt két évben pedig mindenki próbálta legyőzni őket. Hogy nekünk sikerül-e? Reméljük! De meg kell várnunk, míg az autónk a pályára gurul a teszteken és az első futamokon – csak akkor látjuk majd, hol is tartunk. Sok munka vár ránk a gyárban, és bár a számok sok mindent megmutatnak, ez sosem ugyanaz, mintha a pályán lennénk. Ott minden gyorsan kiderül, elég pár kör, és látjuk, jó-e az autónk vagy sem. Biztosra veszem, hogy erős csomagunk lesz, de hogy elég erős-e, azt majd az idő dönti el” – fogalmazott a finn.

Csapattársa, Sebastian Vettel mindeközben a TZ-nek írt évértékelésében arra figyelmeztette csapatát, hogy a múlt évi nagy előrelépés ellenére sem szabad siettetnie a fölzárkózását. „Természetesen most már nagy a kísértés, hogy valami nagyra gondoljunk már a következő szezonban. De nem szabad megfeledkezni az apró lépésekről sem. A múlt télen nagy áttörést értünk el: nagyon sok személycsere történt, és az ilyesmihez általában idő kell. A kiváló évünk, a sikereink felgyorsították kicsit ezt a folyamatot, és reméljük, hogy a következő évben még jobbak lehetünk. De jósolni még túl korai lenne” – fogalmazott Marchionnéval ellentétes hozzáállással a négyszeres bajnok, aki 2015-ben három versenyt nyert a Scuderiával.

Oszd meg!

4 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

f1m12
#4 f1m12 2016. január 05. 16:11  

pontosan az ilyeneket kellene mellőzni. ha akkora ugrást tesznek, úgyis észrevesszük, ha meg nem tesznek, marad egy beváltatlan nagyratörő ígéret. mindenki sejti, persze, h mi a cél, vagyis a győzelem, hisz azért vannak itt. de akkor sem árt óvatosan fogalmazni. a múltban sokszor megjárták, jelenleg a Meki van ebben a cipőben: csak ígérgetnek

opamisi
#3 opamisi 2016. január 05. 13:19  

Én úgy láttam, hogy eddig MA-nak pont az volt a taktikája, hogy tehermentesítse a csapatot, tanulva az előző évek hibáiból. Ebbe akar kicsit belerondítani Marchione. Mondjuk ők vannak ehhez reálisan a legközelebb, kérdés a múlt évi nagy előrelépés után mennyi van még a tarsolyba ill. mit tartogat a Merci.

khristiank
#2 khristiank 2016. január 05. 11:56  
Hombre B:
Az elnök és a rajongók álmodhatnak, de a csapat legyen reális és szerencsére ez most még teljesül.

az a baj, hogy a hangsúly az utolsóelőtti szavadon van...

Hombre B
#1 Hombre B 2016. január 05. 10:57  

Az elnök és a rajongók álmodhatnak, de a csapat legyen reális és szerencsére ez most még teljesül.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra