A Ferrari elszúrta, Räikkönen mégis védi a csapatot

írta: M4Sport
2016. szeptember 29. 14:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kimi Räikkönen szerint hibázott a Ferrari szingapúri stratégiájával, mégsem hibáztatja ezért csapatát.

Lewis Hamilton elfékezése váratlan lehetőséget hullajtott Kimi Räikkönen és a Ferrari ölébe Szingapúrban. A finn a verseny közepén megelőzte a címvédőt, és ezzel felkapaszkodott a harmadik helyre. Csakhogy miután a Mercedes kettőről három kiállásra állította át a britet – mondván, ez az egyetlen esélyük a dobogóra –, a Ferrari lekövette taktikájukat, s ezzel kicsúszott a kezükből a dobogó.

Sem az ellenfél mérnökei, sem maga Räikkönen nem értette, miért így reagáltak, a versenyző a futamot követően pedig arról érdeklődött a csapatrádión keresztül, hogy hogyan sikerülhetett „elajándékozniuk” a 3. helyet. Ebből egyértelműen kiderült, hogy kicsit sem tartotta helyesnek stratégiáját.

Csütörtökön Malajziában újra az esetről kérdezték, és bár abból most sem csinált titkot, hogy hibás lépésnek tartja akkori húzásukat, egyúttal mégis védelmébe vette csapatát. „Olykor én hibázok, máskor a csapat. Mindig is hangoztattam, hogy csapatként dolgozunk együtt, és bármilyen hibánk is adódik, egyszerűen csak tanulnunk kell belőle, hogy a jövőben ne legyenek hasonló hibák” – nyilatkozta 2007 bajnoka.

„Bármiről is van szó, az fájó nekem, fájó a csapatnak. Hogy Lewis előtt maradtam volna-e, ha nem állok ki? Utólag mindig könnyű megmondani, de szerintem ha kint maradtunk volna a pályán, utolértek volna még a cél előtt. Aztán hogy meg is előztek volna-e, az már más kérdés. De ha megteszik, akkor a végeredményen ez mit sem változtatott volna. Lehetetlenség megmondani, mert nagyon sok minden megváltozhatott volna. Nem ideális a helyzet, de olykor így megy ez.”

Ami a mostani hétvégét illeti, a „Jégember” abban bízik, hogy sikerül igazolniuk a nyári szünet óta elért fejlődésüket. „Nyilván nyerni akarunk, de hogy ez lehetséges-e, azt nem tudom. Elöl lehetünk, jó esélyünk lehet az élen harcolni. Nehéz megjósolni, mi lesz az eredmény, de remélhetőleg jó helyzetben leszünk. Volt pár futamunk, amelyen meglepően közel voltunk az élen állókhoz, és ha most is ott lennénk – vagy legalább a közelükben –, az jó lenne. Nehéz jósolni, de meglátjuk.”

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Agressor
#2 Agressor 2016. szeptember 29. 20:27  

Korrekt... És mennyivel jobban hangzik a többesszám, mint múlt évben, mikor ő hibázott többet...
Idén azért más szelek fújnak.

GM555
#1 GM555 2016. szeptember 29. 18:10  

Úgy látszik tényleg szeretné azt a 2018-at.FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton, Niki Lauda, Toto Wolff

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”

02016.10.22. 01:06

Terrorhangulat? Räikkönen mást mondana…

Arrivabene reagált Baldisserri kijelentésére – és nem érti, miért meglepő Räikkönen formája