A Ferrari és a bajnoki siker: Vettel nem adta fel!

írta: M4Sport
2016. május 17. 15:13
FOTÓ: ©xpbimages.com

Sebastian Vettel továbbra is hisz abban, hogy a Ferrari elhódíthatja a világbajnoki címet, annak ellenére, hogy a szezon a vártnál problémásabban indult. A német szerint a Red Bull nem okozhat gondot csapatának, ha sikerül orvosolni az időmérős hibákat.

Technikai zűrök, ütközések, stratégiai hibák – ezek azok a nem várt problémák, melyek miatt 2016-ban egy tökéletes hétvégéje sem volt még a Ferrarinak. Spanyolországban például a Mercedes kettős kiesése után sem tudták megszerezni a győzelmet; a vezetőség elmondása szerint elsősorban az időmérőn jelentkező gumikezelési problémák miatt.

Hiába azonban a zavaros kezdés, Vettel szerint 16 futammal a szezon vége előtt kár lenne leírni a csapat bajnoki esélyeit. „Igen, azt hiszem, képesek lehetünk rá” – felelte, amikor a barcelonai teszt helyszínén arról kérdezték, a Ferrari le tudja-e győzni a továbbra is domináns Mercedest az idény hátralévő részében. „Az esély adott. Nem mi vagyunk a legjobb helyzetben; nem mi vagyunk a monacói futam favoritjai. Az első számú esélyes továbbra is a Mercedes” – tette hozzá óvatosan.

„De nagyon keményen próbálkozunk, és ha van esélyünk a győzelemre, akkor próbálkozni fogunk. Az első lépés az, hogy a monacói futamra koncentrálunk, majd Monaco után Kanadára. Lépésről lépésre haladunk, nem tekintünk túl messzire, de meg összességében úgy érzem, hogy van esélyünk” – magyarázta a négyszeres világbajnok, aki külön kiemelte a barcelonai teszt fontosságát. „Azt hiszem, nagyszerű lehetőség ez, hogy ugyanazon a pályán tesztelhetünk, ahol hétvégén versenyeztünk, többé-kevésbé azonos körülmények között. Nem titok, hogy szenvedtünk kicsit, szóval megpróbáltunk utánajárni a dolgoknak, de nem csak ezzel foglalkoztunk.”

Miközben a Ferrari továbbra is a Mercedest űzi, sokak szerint nem ártana, ha hátra is tekintene, a Red Bull ugyanis ott lohol a sarkában (már ami a bajnoki pontversenyt és az erősorrendet illeti), az évközi fejlesztésekkel pedig akár át is ugorhatja a csapatot. Vettel azonban nem tart ettől, főleg akkor nem, ha sikerül megoldani az időmérős gondokat. „Ha szombaton rendben leszünk, akkor nem kellene veszélyben lennünk. Javulnak, ahogyan mi is, de azt hiszem, egyértelmű, hogy a szombatunk nem volt olyan, mint terveztük. Ha jobban sikerül, jobb eredményeink lehettek volna. Az eredmény azonban már ismert, most pedig tovább kell dolgoznunk” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#1 guide 2016. május 18. 00:52  

Szép piár szöveg. Kíváncsi lennék rá,mit gondolhat valójában.:D

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”

22016.10.27. 20:52

Verstappen: A rádióban arrogánsnak tűnhetek…

"Szerintem ki fogom venni a rádió gombot!"