A Ferrari „meglepetéssel” készül

írta: M4Sport
2016. június 22. 13:55
FOTÓ: ©Ferrari

A Ferrari csapatvezetője, Maurizio Arrivabene elhintette, istállója „meglepő fejlesztésekkel” állhat elő a következő versenyeken, valamint ismét egyértelművé tette, a zavaros kezdés ellenére továbbra sem mondott le a világbajnoki győzelemről.

Műszaki problémák, taktikai hibák és némi balszerencse – nem úgy indult a Ferrari éve, ahogyan azt a csapat eltervezte, és bár eddig egy futamgyőzelmet sem szereztek (pedig lehetőségük több alkalommal is adódott) az F1-es alakulatot irányító Arrivabene töretlenül hisz abban, hogy hamarosan Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen is felveheti a versenyt a Mercedes kettősével.

Amikor megkérdezték, milyen fejlesztésekkel készül a Ferrari a következő versenyekre és a cél elérésére, az olasz elhintette, vannak „érdekes megoldások” a csapat tarsolyában. „Pontos dátumokat nem mondhatok, de azt elárulhatom, hogy a mérnökeink nem alszanak” – kezdte nyilatkozatát, majd sejtelmesen megjegyezte: „Jön néhány meglepetés, hiszen a karosszériamérnökeink még kevesebbet alszanak.”

Arrivabene azért sem írja le a Ferrari esélyeit, mert Nico Rosberg és Lewis Hamilton küzdelme magában hordozza annak lehetőségét, hogy a két éllovas idővel folyamatosan pontokat lop egymástól, ez pedig az olaszok malmára hajthatja a vizet. Főleg a bajnokságban kedvezőbb pozíciót elfoglaló Vettel malmára, akinek így sokkal könnyebb dolga lehet a felzárkózás során, mintha csak a Mercedes egyik versenyzője ellen küzdene az év második felében.

„Itt nemcsak arról van szó, hány futamgyőzelmet szerzel, hanem arról is, mekkora nyomást tudsz helyezni az ellenfelek vállára. Számolnunk kell azzal, hogy Nico és Lewis pontokat vesz el egymástól; ellenkező esetében nagyon nehéz dolgunk lenne. Nagyon hosszú még ez a bajnokság. Voltak eléggé balszerencsés napjaink, míg nekik igazából csak egy igazán rossz futamuk volt. Viszont, ha ismét megtörténik, akkor könnyebben felzárkózhatunk a bajnokságban. Hinnünk kell benne, és pozitívnak kell lennünk” – jelezte magabiztosan.

Kanadában nem voltunk messze a Mercedestől. Bakuban úgy tűnt, rossz formában leszünk, végül mégis ott voltunk a dobogón. Engem az sem zavarna, ha csak egyetlenegy futamgyőzelemmel lennénk bajnokok, mint Keke Rosberg volt 1982-ben” – utalt a jelenlegi éllovas édesapjára, majd megkérdezték tőle, Hamilton lehet-e egyfajta „szövetségese” a Ferrarinak a Rosbergre való felzárkózás során. „Miért ne?” – jött a válasz. „Jó lenne, ha először valami szövetséges lenne, utána viszont ő lenne a legnagyobb ellenfelünk. Még 13 futam van hátra. Nagyon hosszú ez a szezon.”

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

normális
#6 normális 2016. június 23. 12:08  

" Engem az sem zavarna, ha csak egyetlenegy futamgyőzelemmel lennénk bajnokok, mint Keke Rosberg volt 1982-ben”

Na ez egy eléggé gusztustalan hasonlat volt ! Rosberg csak azért lett bajnok 82-ben, mert a toronymagasan legesélyesebb versenyző a bajnokság 1/3-ánál meghalt, a második legesélyesebb meg a felénél akkorát esett, hogy vége is lett az F1-es karrierjének. Így is csak alig-alig nyert Rosberg ...

albutr
#5 albutr 2016. június 22. 20:37  

bárcsak ott tartanának a Mekivel együtt.

Thibczy
#4 Thibczy 2016. június 22. 16:45  

Ha ígérgetés alapján adnák a vb-t, akkor tavaly a McLaren, idén meg ők dominálnának.

Zasalamel
#3 Zasalamel 2016. június 22. 16:32  

Én annak örülnék jobban ha még + -ot találtak a motorban, a kasztnit idén már felesleges fejleszteni mert behozhatatlan a merci.

Hombre B
#2 Hombre B 2016. június 22. 16:07  

Egy rövidebb orrnak, S-duct-nak nagyon tudnék örülni. :D Egyébként inkább csendben dolgozzanak, úgy az igazi a meglepetés.

zseton91
#1 zseton91 2016. június 22. 15:06  

Remélem egy új első szárny is lesz a meglepetések közt!:)FORMA-1 HÍREK

Max Verstappen

02016.10.22. 02:01

Mire fel a változás? – Wolff elbeszélgetett Hamiltonnal a szuzukai balhéról

"Jól tudja, mi a feladata az autóban és azon kívül"

02016.10.22. 01:11

Rosberg óvatos

„Ezek a szabadedzések nem jelentenek túl nagy segítséget”