„A Ferrari mindent megváltoztat”

írta: M4Sport
2016. június 09. 11:28
FOTÓ: ©xpbimages.com

Romain Grosjean nem titkolja, azonnal igent mondana, ha a Ferrari ülést kínálna neki – mégis cáfolja, hogy „hátsó szándékkal” érkezett volna a Haashoz.

Idén a megszokottnál talán korábban kezdődött az átigazolási pletykaidőszak. A középpontjában az egyik legígéretesebb ülés tulajdonosa, Kimi Räikkönen áll, akinek jövője továbbra is bizonytalan – jóllehet Maurizio Arrivabene nemrég ismét azt nyilatkozta, ideálisnak tartja jelenlegi versenyzőfelállásukat.

Miközben Mexikóban – természetesen – biztosra veszik, hogy a finn helyére egyik versenyzőjük, Sergio Pérez vagy Esteban Gutiérrez pályázik a legjobb eséllyel, az idei teljesítménye és a Haas, Ferrari kapcsolat révén továbbra is Romain Grosjean tűnik a finn valós alternatívájának.

Gene Haas csapatalapító korábban már jelezte, ha Grosjean előtt megnyílna a nagy lehetőség, nem gördítene akadályt az útjába. „Ha egy élcsapat, mint például a Mercedes vagy a Ferrari kopogtatna, bolond lenne nem elfogadni az ajánlatot. Ha egy versenyző esélyt kap rá, hogy világbajnok legyen egy másik csapattal, élnie kell vele” – nyilatkozta az amerikai.

Grosjean persze cáfolja, hogy a Scuderiához vezető út miatt választotta a Haast. „A Ferrari nem számított elsődleges szempontnak, amikor aláírtam a Haashoz, a lehetőség egésze tetszett meg, a módszer, ahogyan felállították ezt a projektet, valamint az akarat és az amerikai mentalitás. Persze elismerem, mindenki álmodozik a Ferrariról, legyen szó mérnökről, szerelőről vagy versenyzőről. A Ferrari nem olyan csapat, mint a többi, igazi mítosz – ki ne álmodna arról, hogy az ő gyári versenyzőjük legyen? De ugyanígy álmodozhatok arról is, hogy franciaként egy nap a Renault-val leszek világbajnok. A Ferrari mérnökei nyilván beleláthatnak a Haas-versenyzők adataiba, de az nem igaz, hogy a Ferrari miatt érkeztem a Haashoz.”

Amennyiben mégis Maranellóban kötne ki, Grosjean Jean Alesi 1995-ös távozása óta a Ferrari első francia versenyzője lehetne. Elmondása szerint honfitársától csak jót hallott arról, milyen a Scuderia kötelékébe tartozni. „A célom jelenleg az, hogy előrébb jussunk a Haasszal. Ha minden úgy megy majd, ahogy elképzeljük, szerintem a dobogós helyezés sem utópia. Ha viszont aztán érkezne egy hívás Maranellóból, örömmel igent mondanék” – ismerte el a Gazzetta dello Sportnak.

„A Ferrari óriási dolog lenne. A legfontosabb F1-es csapatról beszélünk. Tizennyolc, tizenkilenc évesen beszélgettem Jean Alesivel a Ferrariról. Azt mondta: »Előbb Forma–1-es versenyző voltam, aztán Ferrari-versenyzővé váltam. A Ferrari mindent megváltoztat. Pirosba öltözni és ezt az autót vezetni egyedülálló érzés.« Remélem, egy nap én is megkapom majd azt az esélyt, amit Max Verstappen megkapott” – tekintett a jövőbe a francia, aki a hírek szerint egyébként már elkezdett olaszul tanulni.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#3 albutr 2016. június 09. 21:27  

kicsi az esély rá.

Enveblo
#2 Enveblo 2016. június 09. 17:12  

hát én semmit nem látok benne, de sok szerencsét

GM555
#1 GM555 2016. június 09. 14:23  

szegénykém nagyon erőlteti ezt már egy ideje

HairHungary