A Ferrari motort cserélt Räikkönen autójában – de nincs büntetés

írta: M4Sport
2016. október 30. 18:52
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jó hír Kimi Räikkönennek: a szombati mexikói motorproblémája után a Ferrari ugyan motort cserélt autójában, ám ezért nem kap büntetést.

„Miért nincs meg a maximális sebességem? A motor miatt?” – kérdezte Kimi Räikkönen mérnökétől a Mexikói Nagydíj időmérő edzésének utolsó felvonásában. „Azt hiszem, motorprobléma lehet” – felelte neki Dave Greenwood. Nem éppen az mondat, amit egy versenyző szívesen hall szombaton.

A finn versenyzőnek erővesztése miatt végül esélye sem volt harcba szállni a hatodiknál jobb rajthelyezésért utolsó mért körén, ráadásul a leintés után még azt sem tudhatta, mennyire komoly a baj. „Az utolsó körömnél furcsaságot éreztem, gondom volt az erővel az utolsó szett gumin, így azokat már ki sem tudtam használni” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy még ki kell vizsgálniuk, mi történt.

A vizsgálat azóta megtörtént, és 2007 bajnokánál motort cseréltek. Mindez azonban nem von maga után büntetést, mivel egy korábban már használt motorját kapta meg, melynek specifikációja teljesen megegyezik az előzővel. Maurizio Arrivabene is megerősítette mindezt, s elárulta, hogy a problémás erőforrást máris visszaküldték Maranellóba vizsgálatra.

A hírek szerint elővigyázatosságból Sebastian Vettel autójában is kicseréltek bizonyos alkatrészeket – de a szabályok adta kereteken belül változtattak.

Sem Räikkönenek, sem Vettelnek nem kell tehát hátrébb araszolnia a rajtrácson, előbbi versenyző a 6., utóbbi a 7. kockából vághat neki a Mexikói Nagydíjnak.

A friss hírek szerint Romain Grosjean eközben a boxutcából lesz kénytelen rajtolni, mivel a Haas szerelőinek új padlólemezt kellett fölszerelni autójára.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

stonefly
#1 stonefly 2016. október 30. 19:27  

Nincs büntetés ? ...... dehogynem. :)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg

352016.12.03. 14:08

Rosberg: Ha nem lettem volna bajnok, folytatom!

Egyelőre kizártnak tartja, hogy egy nap visszatér

102016.12.03. 12:36

Hamilton: Néha kényelmetlenül éreztem magam

„Mélyebbre kellett ásnom, mint az előző években”