A Ferrari szerint „tiszteletlenek” a pletykák

írta: M4Sport
2016. június 13. 19:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

A napokban felmerült, az istálló technikai igazgatója, James Allison elhagyhatja a Ferrarit és a Renault-nál folytathatja pályafutását. Most a vörösök csapatvezetője, Maurizio Arrivabene is kommentálta az általa tiszteletlennek tartott híreszteléseket.

A Kanadai Nagydíj ideje alatt merült fel, hogy Allison – akit néhány héttel ezelőtt még a jelenlegi csapatvezető utódjának tartottak – elhagyhatja a Ferrarit, és a Renault gyári csapatánál vállalhat kulcsszerepet, segítve a franciák megújulását. Később a Motorsport olasz kiadása megalapozatlannak nevezte ezeket a híreszteléseket, mondván a szakember elkötelezett csapata iránt.

Most Maurizio Arrivabene is megszólalt a téma kapcsán; a csapatvezetőt egyébként „felkavarták” a történtek, hiszen nem tartja helyénvalónak a spekulálást kollégája helyzetében – Allison felesége néhány hónappal ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt. „Ez egyáltalán nem igaz” – mondta az olasz szakember a szóban forgó pletykák kapcsán. „James a mi technikai igazgatónk, aki most egy olyan nehéz időszakon megy keresztül, amit senkinek sem kívánok” – tette hozzá.

„Mi mindannyian mellett állunk. Az elmúlt néhány napban nagyon szomorú volt olvasni azt, ahogyan róla írnak. Nagyon sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de mindez a felé irányuló tisztelet teljes hiányáról árulkodik” – szúrt oda a hírről beszámoló újságíróknak.

A Motorsport a hétvégén megtudta, Allison extra szabadságot kapott a Ferraritól, hogy felesége elvesztése után több időt tölthessen gyermekeivel az Egyesült Királyságban. Ez azonban nem befolyásolja elkötelezettségét az olasz csapat iránt, melynek 2013 vége óta tagja (ide egyébként a Renault elődjétől, a Lotustól igazolt), és melynek 2014-es megújulásában komoly szerepet vállalt.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

guide
#2 guide 2016. június 13. 23:48  

Remélem marad Allison,de sajnos nem biztos.
James Allan arról ír,hogy elég sok magas körből való ember nyíltan beszélt a hétvégén Allison visszatéréséről Angliába.

ernike
#1 ernike 2016. június 13. 20:00  

Mocskosak az olasz újságírók és lapjaik.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa