A Ferrari tart a szombati szupermarket-érzéstől…

írta: M4Sport
2016. március 18. 12:04
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Ferrari csapatfőnöke attól tart, a szupermarketeket idéző jelenséggel debütál majd az új időmérő edzés szombaton: hosszú sorral, tumultussal.

Maurizio Arrivabene a Stratégiai Csoport ülésén maga is igennel szavazott, amikor fölvetődött, újítsák meg a kvalifikáció lebonyolítási módját, s vezessék be a 90 másodpercenkénti egyenkénti kiesést. A Scuderia vezetője a pénteki melbourne-i sajtótájékoztatón ugyanakkor kijelentette, elkapkodták a rendszer bevezetését, és jelezte tart attól, hogy elsőre komoly bonyodalmakat okoz majd a szisztéma.

„Én nem vagyok semmi új ellen, a Ferrari sem ellenzi a változásokat, de amondó vagyok, kicsit talán több időt kellett volna hagyni a csapatoknak, hogy jobban kidolgozhassák az ötletet” – fogalmazott. „Nem tudok semmi biztosat mondani, de szerintem jó esély van rá, hogy holnap az időmérő kezdetén olyan sort fogunk majd látni, mint szombatonként a szupermarketekben. Mindenki ki akar majd menni. Aztán meglátjuk. Nem sportszerű, ha már előre kritizálod a még meg sem történt dolgokat.”

Ausztrália előtt a Mercedes tanácsadója, Niki Lauda elárulta, ők csak azért mondtak igent az új időmérőre, mert a jobbik rossznak tartották annak ötletét Bernie Ecclestone időballasztos elképzeléséhez képest.

Maurizio Arrivabene

„Talán SMS-t küldünk a versenyzőinknek”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner mindeközben a rádiós szabályokat bírálta, jelezve, meggondolatlannak tartja ezt a változtatást. „A modern technológia és a kommunikáció terén manapság bevett szokás, hogy szöveges üzeneteket használnak. Talán nekünk is egyszerűbb lesz, ha SMS-t küldünk a versenyzőinknek” – viccelődött „Ez egyfajta felfedező út lesz, és csak remélni tudom, hogy nem mentünk túl messzire azzal, hogy elvesszük a párbeszéd lehetőségét a versenyzők és mérnökök között. A kulisszák mögötti események egy része egészen szórakoztató, és vannak sokadrangú üzenetek is, amelyek ennek ellenére is elbűvölőek a szurkolók számára.”

„Ezek az autók nagyon összetettek, ezért némi útmutatás kell a boxfaltól. Ezek a színfalak mögötti utasítások teljesen mások már, mint korábban voltak. Meg kell találnunk az egyensúlyt az autók működtetéséhez szükséges és a sportvonatkozású információk között, de nem hinném, hogy ez már ezen a hétvégén sikerül” – vélekedett a brit.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

bunker
#3 bunker 2016. március 18. 15:17  

Eltömjénzsoltisodott a versenyhétvége :)

benjoe79
#2 benjoe79 2016. március 18. 15:12  

Ez az elszakadás már rég megtörtént.

totopad
#1 totopad 2016. március 18. 13:39  

Az f1 teljesen elszakadt a SPORTTÓL. Ma már csak a show, a show és a show számít, az, hogy az emberek autósportot szeretnének -legalábbis én-, az senkit sem érdekel, csak církusz legyen.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”