A Ferrarié az első kör

írta: M4Sport
2016. július 05. 12:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Ferrari lesz az első csapat, amely tesztelheti a Pirelli 2017-től bevezetett szélesebb gumijának prototípusát.

Az első kör a Scuderiáé lesz. A Pirelli már megkezdte a felkészülést a komoly változást hozó következő szezonra. Eddig csupán az idén használt méretben próbálgatta új gumikeverékeit, a következő hónaptól viszont új fázisába lép programjuk: a Motorsport információi szerint először a Ferrari átalakított 2015-ös autóján próbálják ki a szélesebb abroncsaikat.

Az első tesztre augusztus 2-án, Fioranóban kerül sor. A vörösök kiegészítő szárnyakkal és a padlólemez alatti légáramlatokat elszigetelő „szoknyás” megoldással növelik a tavaly használt SF15-T modelljük leszorítóerejét, s így szimulálják a gumikra váró 2017-es erőhatásokat. Az FIA szigorúan figyel arra, hogy az olaszok, valamint a tesztekben szintén átalakított autóval segédkező Red Bull és Mercedes ne használjon olyan megoldásokat, melyek a jövő év szempontjából is relevánsak lehetnek.

Az egyelőre nem dőlt el, az első teszten ki vezeti majd a Ferrarit, ám a Motorsport szerint kevés az esély arra, hogy Sebastian Vettel vagy Kimi Räikkönen ül autóba, mivel augusztus elejétől mindketten nyári szabadságukat töltik majd.

A tesztprogramot ezt követően a Red Bull folytatja. Pár nappal az első gyakorlás után az osztrákok Mugellóban viszik pályára a széles gumikat, majd ezt követően a Mercedes is tesztelésbe kezd – hogy hol, arról egyelőre nincs információ.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary