A Ferrarival hozták hírbe – Brawn most mindet tisztázott!

írta: M4Sport
2016. július 21. 15:48
FOTÓ: ©xpbimages.com

Az elmúlt héten sokat cikkeztek róla és az őt az F1-be visszacsábítani próbáló Ferrariról, most maga Ross Brawn is megszólalt!

A brit szakember 2013 végén a Mercedes csapatfőnöki pozíciójáról lemondva köszönt el a Forma–1-től, és bár azóta eltűnt a nyilvánosság elől, az elmúlt időszakban mégis az F1-es hírek egyik állandó főszereplőjévé vált. Előbb arról adtak hírt (olasz források), hogy a vártnál gyengébb teljesítményt nyújtó Ferrari tanácsadóként szeretné újra alkalmazni őt, majd miután kiderült, James Allison technikai igazgató várhatóan elhagyni készül Maranellót, többen már a potenciális utódjaként kezdték emlegetni. Szerdán pedig – szintén olasz források – arról számoltak be, hogy nemet mondott a Scuderia elnökének ajánlatára.

A Motorsport angol nyelvű kiadása most magát a 61 esztendős britet szólaltatta meg a pletykák kapcsán. „Nem beszéltem a Ferrarival, szóval azt sem tudom, honnan jönnek ezek a történetek” – cáfolt rá mindenre Brawn. „Nem kaptam ajánlatot, nem mondtam nemet se. Nincs a terveim között, hogy visszatérjek az F1-be, és semmilyen lehetőséget nem látok, ami jobban vonzana annál, mint amit most csinálok.”

„Az élet bizonyos szempontból így sokkal simább és kiegyensúlyozottabb, de nyilván nincs meg az az izgalom, amit a versenyzés korábban nyújtott számomra. Viszont tudok ezek nélkül is élni, és nincs szükségem kompenzálásra. Semmi sem motivál arra, hogy újra életmódot változtassak.”

Brawn azt ugyanakkor ismét kiemelte, hogy biztosat nem akar mondani a jövőjéről – azaz továbbra is nyitva hagyta maga előtt a kaput a visszatéréshez. „Soha nem mondhatjuk, hogy soha. Nem tudom, mi hozhatna vissza. Ron Dennis pár éve beszélgetett velem arról, mennyire fogok unatkozni. Azt mondta, vele ez történt. Lazább lett a munkaköre, és csak golfozott. Épp egy ütésre készült, amikor arra gondolt: »A fenébe ezzel, én jobban élvezem a munkát, mint a golfot, inkább visszatérek dolgozni.« Eljutott erre a pontra, és én megértem ezt.”

„Én a munka bizonyos részeit jobban élvezem, mint a horgászatot, de nem az egészet. Ez az ára a szórakozásnak, és ez elég nagy ár: utazgatni kell, távol lenni otthonról. Emiatt ha jönne egy lehetőség, amiért nem kéne ilyen árat fizetni, az érdekes lenne számomra. De nem tudom, ez mi lehet, fogalmam sincs. Nem is keresem ezt a lehetőséget” – zárta gondolatát a korábbi csapatfőnök.

Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Trioninn
#5 Trioninn 2016. július 21. 19:17  
Zasalamel:
De jót röhögnék ha Allison pletyka is kamu. :D Jól bekajáltam, olasz médiánál nagyobb szarkeverő nincs a földön. Tőlük már azt se fogom elhinni h kék az ég.

És erre most jössz rá?:D nem csak az Olasz ilyen kb az összes..

khristiank
#4 khristiank 2016. július 21. 17:15  

hát ha a fordítás helyes, akkor ez azért egy eléggé tágra nyitvahagyott kapu na.. :D
bár nem örülnék ha a ferkához menne :P

Go.Michael
#3 Go.Michael 2016. július 21. 16:43  

Na, következő hír, Allison hosszabbít a Ferrarival. :DD Valaki itt nagyon benézett valamit, hányinger az egész média.

Ebből a nyilatkozatból, amit most már tényleg Brawn mondott, nekem az jön le, hogy ha megkapná azt a pozíciót, ahol nem kéne utazgatnia, ("elvileg" ő ezt mondta vissza pár napja) akkor bizony vissza térne mint Dennis. Lehet ez lenne a megoldás Allison számára is. Lehet csak én vagyok nagyravágyó, de Brawn-nál nagyobb zseni, kevés van a száguldó cirkuszban. Örök kedvencem az "öreg".

Zasalamel
#2 Zasalamel 2016. július 21. 16:20  

De jót röhögnék ha Allison pletyka is kamu. :D

Jól bekajáltam, olasz médiánál nagyobb szarkeverő nincs a földön. Tőlük már azt se fogom elhinni h kék az ég.

Utoljára módosítva: 2016. július 21. 16:20

Hombre B
#1 Hombre B 2016. július 21. 16:06  

Akkor lehet csak szimplán a média keveri a dolgokat :D Ettől független a Ferrari-nak van min javítania.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

2017

02016.10.27. 14:57

Schumacher és Vettel nyomdokain Rosberg

Még nem bajnok, de hazájában már díjat kapott

12016.10.27. 14:22

Vettel: A Ferrari 2017-es programján Allison távozása sem változtatott

"Megvan a konkrét tervünk, már hosszú ideje ezt követjük"

02016.10.27. 13:51

Kanada megmentené futamát – most alkudoznak!

Kitolnák a felújítások határidejét