A Force India Buttontól vár segítséget

írta: M4Sport
2016. július 03. 13:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Force India helyettes csapatvezetője, Bob Fernley figyelmeztette az alakulatot: nem szabad túlzottan izgatottnak lenniük Nico Hülkenberg második rajtpozíciója miatt, ugyanakkor mindent meg kell tenniük, hogy kihasználják ezt a lehetőséget. Most Jenson Buttontól várnak „segítséget”.

Hülkenberg remek teljesítményt nyújtott az Osztrák Nagydíj időmérőjén, ahol csapatával közösen elsőként döntött úgy, felteszi a száraz gumikat, így tehát ő melegíthette fel leggyorsabban az abroncsokat. A jó taktika jutalma egy harmadik helyezés volt, a csapat azonban már akkor tudta, ez igazából egy második pozíció, hiszen Nico Rosberg 5 rajthelyes büntetést kap.

Nem meglepő tehát, hogy a csapat izgatottan várja a futamot, Fernley azonban óvatosságra intette kollégáit. „Ez most nagyon, de nagyon izgalmas” – mondta a Motorsportnak. „Ugyanakkor reálisan kell gondolkodnunk, és le kell higgadnunk egy kicsit. Az autónk egészen biztosan jó a pontszerzéshez, de arra már nem vennék mérget, hogy a dobogós helyezéshez is” – tette hozzá a szakember, kinek német versenyzője most állhatna először dobogóra 6 éve tartó pályafutása során.

„A beállításaink jók a versenyre, viszont teljesen egyértelmű, hogy gyorsabb autók vannak mögöttünk. Persze, bármi megtörténhet. Először is, nagyon jól kell startolnunk, és meg kell szilárdítanunk legalább a második helyet. Minden a rajton múlik. Ha Lewis (Hamilton) jól indul, és mi követni tudjuk, az jó. Ha el tudjuk kapni, akkor meg fogjuk próbálni. Jenson (Button) indul a harmadik helyről, ő pedig feltarthat pár embert, ami a segítségünkre lehet” – jelezte.

Bár igyekszik reálisan gondolkodni, Fernley azért reméli, Hülkenberg ki tudja használni Hamilton esetleges rossz rajtját (a címvédőnek idén többször meggyűlt már a baja a startokkal), ugyanakkor inkább a McLaren-Hondától várja azt a bizonyos „segítséget”. „Nem hiszem, hogy reális lenne azon töprengeni, hogyan előzhetjük le Lewist. Majd meglátjuk, hogyan alakul a futam, a rajtnak viszont óriási szerepe lesz. Számunkra a kulcs bizonyos értelemben Jenson lehet” – emelte ki.

Arról, hogy pályafutása 106. versenyhétvégéjén végre megszerezheti a hőn áhított dobogós helyezést egyelőre maga Hülkenberg sem beszélt – legalábbis a nyilvánosság előtt. „A csapat fantasztikusan dolgozott” – idézte a Force India hivatalos közleménye. „Remek helyzetbe kerültünk a futamra. Sok gyors autó lesz körülöttem, de az edzéseken is jó voltunk. Sok pontot szerezhetünk” – folytatta.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Tasi-r
#2 Tasi-r 2016. július 03. 13:26  

GP3 esős volt ezt szeretném futamon és JB től egy erős versenyt bárhol is végez :)

Pendulum
#1 Pendulum 2016. július 03. 13:13  

Talan az 1-es kanyarig sikerul,aztan hello.:))Kulonben szerintem 10 koron belul visszaesik Alonso kornyekere.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sebastian Vettel

02016.10.26. 11:33

Így segíti a NASA módszere Hamiltont és a Mercedest

Csúcsformában bármilyen időzónában

32016.10.26. 10:47

Massa: Alonso jóban lehet a bírákkal…

"Nem értem, miért nem adtak neki büntetést"

32016.10.26. 09:46

Közel a Dennis-korszak vége a McLarennél – Whitmarsh is az utódjelöltek között?

Egyre erősebb a távozásáról szóló pletyka