„A Force India csodát tesz”

írta: M4Sport
2016. június 23. 09:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

A korábbi Forma–1-es pilóta, Jean Alesi értetlenül áll a Force India jelenlegi teljesítménye előtt, ugyanakkor örvendesnek tartja, hogy a szerény anyagi hátterű istálló több alkalommal is villantani tud, ez ugyanis magának a sportágnak is jót tesz.

Bár az év döcögősen indult a csapat számára (az első három versenyhétvégén csak egyszer tudtak pontot szerezni), a Spanyolországban bevetett fejlesztések meghozták a várt előrelépést: Barcelona óta szárnyal az indiai alakulat! Mexikói pilótájuk, Sergio Pérez Monte-Carlóban és Bakuban is dobogóra állt, miközben a márkatárs, Nico Hülkenberg is fontos pontokat szerzett.

A csapat sok szimpatizánst szerzett magának az utóbbi időben elért eredményeknek köszönhetően (tavaly is sokszor felhívták magukra a figyelmet, miközben gőzerővel száguldottak legjobb év végi eredményük felé). Legutóbb a Ferrari korábbi versenyzője, Jean Alesi nyilatkozott elismerően az indiai istállóról, melynek remeklése előtt saját elmondása szerint értetlenül áll, ugyanakkor csodálja is a kiscsapatot, ami szerény anyagi helyzete ellenre többször a figyelem középpontjába kerül.

„Sergio Pérez elképesztő versenyt futott” – lelkendezett az egyszeres futamgyőztes. „Azt hiszem, részben az a tény is motiválta, hogy szombaton összetörte az autóját” – utalt a harmadik szabadedzésen elkövetett hibára, ami miatt a mexikói autójában váltót kellett cserélni, amiért hátrasorolásos büntetés jár, így a második helyett csak a hetedik helyről indulhatott. „Számomra rejtély, hogyan érhet el ilyen eredményeket a Force India. Ők tényleg csodákat tesznek.”

„Annak ellenére ott tudnak lenni, ahol, hogy eléggé alacsony költségvetésből dolgoznak. Nagyszerű ezt látni, hiszen a teljesítményük előtérbe helyezi az emberi tényezőt a királykategóriában” – folytatta Alesi, aki hosszú Forma–1-es pályafutását pont a Force India „elődcsapatánál”, a Jordannél fejezte be 2001-ben, miután a Magyar Nagydíj előtt eligazolt a Prosttól.

Az előző versenyeken szerzett fontos pontoknak köszönhetően az indiaiak megszilárdították ötödik helyüket a bajnoki tabellán (a Toro Rossót 27 ponttal előzik meg, a Williamstől pedig 31 egységgel maradnak el). Céljuk továbbra is ennek a pozíciónak a tartása lesz, igaz, helyettes csapatvezetőjük elmondta, ha lesz rá lehetőségük, megpróbálják legyőzni a Williamst, viszont addig tökéletesen elégedettek a szezonnal, amíg az ötödik helyen állnak. Ráadásul olyan nagynevű csapatok előtt tanyáznak, mint a McLaren-Honda, vagy a Renault újjáalakult gyári istállója.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

12016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa