A Force India felfedte, miért nem lett Aston Martin

írta: M4Sport
2016. március 10. 15:01
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Force India szerint a bizonytalan szabályrendszer volt a fő oka, annak, hogy nem társultak az Aston Martinnal 2016-ra.

A középcsapat műveleti vezetője, Otmar Szafnauer elmondása alapján előrehaladott tárgyalásokat folytattak a márkával az istálló átalakításáról – ahogy azt az előző szezon utolsó futamin is sugallták –, ám mint ismeretes, az Aston Martin végül mégis visszalépett az üzlettől. Szafnauer most elárulta, hogy ez minden bizonnyal a tavaly év végén még a mostaninál is bizonytalanabb jövő évi szabályrendszer miatt volt így.

„Eléggé előrehaladott tárgyalásokat folytattunk, de aztán mégis visszaléptek, mert szerintem az ilyen nagy cégek szeretnék biztosan tudni a kockázatokat és azt, hogy mit nyerhetnek vele, mielőtt olyan nagy döntésekre szánják el magukat, mint például hogy belépjenek-e a Forma–1-be vagy sem” – nyilatkozta a szakember az ESPN-nek. „Mivel tény, hogy a 2017-es szabályok akkor még sehol sem voltak, ezért szerintem az Aston Martin egyszerűen csak hátralépett egyet, és azt mondta, hogy várjuk meg, hogy mi lesz a szabályokkal hosszabb távon, és akkor majd eldöntjük, hogy kell-e ez nekünk vagy sem. Szerintem nem azt mondták, hogy soha, hanem csak azt, hogy most nem – hogy 2016 egy kicsit korai lenne nekik.”

Hogy valójában milyen közel is voltak a megállapodáshoz, azt az is jól érzékeltetni, hogy Vijay Mallya csapatfőnök a Mexikói Nagydíj előtt odáig ment, hogy kijelentette: a Force India-név kiszolgálta az idejét a Forma–1-ben. Szafnauer azt mondta, hogy az Aston Martin nem csak nevet adott volna, hanem integrálta is volna a csapatot az autóipari portfóliójába.

„A névadás természetesen benne volt, de ez egy technikai együttműködés is lett volna, és ez igazából inkább a Forma1 felől az Aston irányába áramlott volna, egy kicsit úgy, mint ahogyan a McLaren csinálja az utcai autóival. Forma1-es technológiákat használtak volna, hogy javítsanak az utcai autóikon ilyesmi együttműködésről volt szó” – fogalmazott a csapattag.

A sportág vezetőinek mostanra abban már sikerült megállapodniuk, hogy a 2017-es autók minimum két-három, de az első számítások szerint inkább legalább négy-öt másodperccel gyorsabbak legyenek a jelenlegieknél, valamint hogy nagyobb leszorítóerővel és nagyobb gumikkal rendelkezzenek.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

42016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa