A Force India legnagyobb problémája

írta: M4Sport
2016. január 12. 10:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

Mivel a csapat szerkezete rendben van, a Force India közelebb kerülhetne az élmezőnyhöz, ehhez azonban a jelenleginél nagyobb költségvetésre lenne szüksége – jelentette ki az alakulat ügyvezetője, Otmar Szafnauer, majd a rövid távú célokat is kitűzte.

Mióta az indiaiak átvették az egykori Jordan-istállót (2008 óta birtokolják az alakulatot), annak teljesítménye kis túlzással folyamatosan javul; tavaly például fennállásuk legjobb eredményét szállították, noha a szezon meglehetősen nehezen indul számukra. A Brit Nagydíjon bemutatott B-autóval azonban állandó pontszerzővé váltak, a szezon végén pedig csak a Mercedes, a Ferrari, a Williams és a Red Bull tudta leelőzni őket a gyártók bajnokságában.

Idén természetesen szeretnék megtenni a következő lépést, azaz bekerülnének a legjobb négy közé (a vezetőség már vizsgálja, lehet-e reális esélyük a Williams vagy a Red Bull legyőzésére), ehhez azonban több pénzre lenne szükségük, a csapat költségvetése ugyanis még mindig sokkal kisebb, mint azoké az istállóké, melyekkel harcba akar szállni. A 2016-os szezon kezdete előtt (és az alatt) tehát a szponzorkeresés lesz az alakulat egyik legfontosabb célja.

„Azt hiszem, akkor érhetnénk fel a következő szintre, ha pluszbevételhez jutnánk, hogy több pénzt költhessünk a fejlesztésekre” – mondta Szafnauer az F1i-nek. „Ennyire egyszerű! Szóval, jobban kell dolgoznunk, hogy több szponzort szerezzünk és extrabevételhez jussunk. Mindenkinek szüksége van egy adott összegre, hogy finanszírozni tudja a versenyzést, és hogy ki tudja fizetni a személyzetet, ahhoz azonban, hogy előre tudjunk lépni, további pénzekre van szükségünk. Ha ezt sikerül megszerezni, akkor sokkal jobb teljesítményt hozhatunk ki az autónkból” – teszi hozzá.

Nagy kérdés tehát, hogy a Force India folytathatja-e csendes felzárkózását. A csapat mexikói versenyzője, Sergio Pérez nemrég magabiztosan nyilatkozott erről: szerinte az alakulat 2016-ban még sikeresebb lehet. A vezetőség eközben óvatosabban kezelte a helyzetet, most viszont Szafnauer is határozottan válaszolt, amikor megkérdezték, csapata tehet-e még előrelépést jelenlegi formájában, vagy ahhoz már egy komolyabb átalakulásra lenne szüksége. „Szerintem meg tudjuk csinálni! Azt hiszem, még így is maradtak tartalékaink” – mondta.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary