A Force India már átállt

írta: M4Sport
2016. június 22. 12:47
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár még csak nyolc futamon vagyunk túl, a Force India már komolyabb hangsúlyt fektet 2017-es versenyautójára, mint az ideire, amihez feltehetően nem érkeznek már jelentős fejlesztések, viszont még vannak benne tartalékok – jelentette ki a helyettes csapatvezető.

A csapat döntése korainak tűnhet, idén azonban a riválisok is hamarabb váltanak majd, hiszen 2017-ben ismét alaposan megváltoznak a királykategória szabályai, így az istállóknak korán el kell dönteniük, hogyan osztják fel költségvetésüket a két autó fejlesztése között. Ez a döntés főként a szerényebb anyagi háttérrel rendelkező alakulatokat állítja komoly kihívások elé.

A Force India a Spanyol Nagydíjon vetette be első komolyabb fejlesztési csomagját, ami láthatóan beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen a csapat azóta két dobogós helyezést is szerzett. A folytatásban ebből a csomagból szeretnék kihozni a legtöbbet, miközben egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a 2017-es autóra. „Akárcsak a többiek, mi is megkezdtük már az átállást” – jelentette ki a helyettes csapatvezető Bob Fernley.

„Nem hiszem, hogy a jelenlegi autó továbbfejlesztése értekében komolyabb erőfeszítéseket fogunk tenni. Ebből a csomagból még többet ki lehet hozni. Most azt kell fejlesztenünk, ami a rendelkezésünkre áll” – magyarázta, majd amikor megkérdezték, átcsoportosították-e az erőforrások nagyját 2017-re ő igennel felelt. „A következő szezon komoly lehetőséget jelent, a csapatunk pedig remek tervezőgárdával rendelkezik. Egészen biztos, hogy senki sem akarja elszalasztani ezt a lehetőséget, jövőre ugyanis tiszta lappal indulhatunk” – magyarázta bizakodóan.

A váltás persze nem jelent egyet azzal, hogy a csapat elengedi a 2016-os szezont, sőt továbbra is azért küzdenek majd, hogy megtartsák az ötödik helyezést a gyártók bajnokságában. Jelenleg ezt a pozíciót foglalják el, előnyük pedig 27 pont a Toro Rossóval szemben, sőt az előző hétvégének nyújtott erős teljesítménynek köszönhetően még előre is tekinthetnek, hiszen a Williams is „csak” 31 egységgel gyűjtött többet. A grove-iak legyőzése azonban nem szerepel a célok között.

„A bakui eredmény nagy segítség volt a csapat számára, és az is, hogy a Toro Rosso ezúttal nem szerzett pontokat. Megpróbáljuk üldözőbe venni a Williamst, viszont a Toro Rosso is erős csapat, szóval meg kell tartanunk a lendületünket. Az ötödik helyezés az, amit meg kell szereznünk. Ha harcba tudunk szállni a Williamsszel, akkor természetesen küzdeni fogunk a jobb pozícióért, de amit tartjuk az ötödiket, addig minden rendben van ezzel a szezonnal” – zárt gondolatát a brit szakember, kinek csapata tavaly már elhódította az ötödik helyet, ami fennállása legjobb év végi eredménye volt.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#1 Masters_Of_Hardcore 2016. június 22. 13:32  

Jó lenne már egy új világverő megoldást találniuk. legalább 1 évre kicsit felborítanák a Ferka-Rb-Merci triót.. Jót tenne az F1-nek is.FORMA-1 HÍREK

Austin

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

552016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta