A Force India nem fog Hülkenberg útjába állni?

írta: M4Sport
2016. október 13. 12:22
FOTÓ: ©xpbimages.com

Újabb információmorzsa látott napvilágot a „Renault/Hülkenberg ügyben”: egy meg nem nevezett forrás szerint a Force India nem fog versenyzője útjába állni, ha a német úgy dönt, elfogadja a Renault ajánlatát, és idő előtt búcsút int az indiaiaknak.

Miután Sergio Pérez és Carlos Sainz megszerzéséről is lecsúsztak, Nico Hülkenberg került a Renault kívánságlistájának élére. Helyzetük azonban most sem egyszerű, hiszen a németet szerződés köti jelenlegi csapatához, igaz, a megegyezés érvényét veszítheti, ha az indiaiak késnek a pilóta kifizetésével (a hírek szerint jelenleg ez történik, a Renault tehát bizakodhat).

Miközben a Force India igyekszik cáfolni a híreszteléseket, Hülkenberg több forrás szerint is közel került a csapatváltáshoz. Legutóbb a Motorsport közölte egy meg nem nevezett informátor szavait, kinek elmondása szerint a hivatalos kommunikációban nyugodtnak tűnő indiai alakulat nagyon jól tudja, mi készül a háttérben. Ő úgy tudja, a csapat nem fog akadékoskodni, ha versenyzője a távozás mellett dönt, ez a „harc” ugyanis egyik félnek sem tenne jót.

„Nico túl jó és túl hűséges versenyző volt az elmúlt években ahhoz, hogy a csapat az útjába álljon” – mondta. „Ha egy olyan pilótának, mint Nico, aki ráadásul már 29 éves, lehetősége adódik, hogy egy gyári csapathoz igazoljon, amire elég régóta vár már, akkor miért is állnának az útjába?” – folytatta egy minden valószínűség szerint költőinek szánt kérdéssel.

Hülkenberg döntése egyébként nem lehet egyszerű, hiszen a Force India folyamatosan fejlődik (idén például a negyedik helyezésért harcol a Williamsszel), ugyanakkor anyagi lehetőségei korlátozottak, így nem valószínű, hogy egy komolyabb támogató nélkül tartósan bele tudna szólni a nagyok dolgába. A Renault ezzel szemben egész évben elmaradt az indiaiaktól, sőt eddig csak háromszor szerzett pontot, ugyanakkor a gyár támogatása miatt hosszabb távon valóban jobb opciónak tűnhet.

A német pilótával kapcsolatos találgatásokról nemrég a Force India helyettes csapatvezetőjét, Bob Fernley is kérdezték, aki meglehetősen egyértelműen fogalmazott, amikor arról faggatták, mit szólna, ha Hülkenberg egy nap azzal állna elé, hogy engedjék el a Renault-hoz. „Ezt nem kell kommentálnunk. Szerződésben állunk a versenyzőinkkel.”

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Lewisthebest
#2 Lewisthebest 2016. október 13. 14:52  
sotyo acélgyárovi:
Mondjátok ki (Force India)! "Nico írj már alá oda, mer’ akkor jönne Pacal az ingyen Merci motorokkal!" Így is fair lenne...

Egyébként is jót tenne szerintem mindkét félnek. Hülkenberg az utóbbi időben már kezdett beleszürkülni ebbe a Force Indiába. Kb az utolsó normális éve 2014 volt azóta Perez magabiztosan veri. Egy gyári csapatnál új erőre kaphat mert ott bármikor megvan az esély rá, hogy az élmezőnybe kerüljenek és akár a bajnoki címért harcoljanak. Wehrlein meg még fiatal szóval ő bárhova kerül ami jobb a Manornál az motiválni fogja.

sotyo acélgyárovi
#1 sotyo acélgyárovi 2016. október 13. 13:19  

Mondjátok ki (Force India)!

"Nico írj már alá oda, mer’ akkor jönne Pacal az ingyen Merci motorokkal!"

Így is fair lenne...

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt, Japán

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

32016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze