„A Forma-1-nek fel kell készülnie Ecclestone távozására”

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. január 04. 18:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

Egyértelmű, hogy nem láthatja el örökké feladatait, ezért a Forma-1 Menedzsmentet (FOM) vezető Bernie Ecclestone-nak gondoskodnia kell arról, hogy jó kezekben hagyja a sportot – jelentette ki a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne, aki a futamok kiszámíthatatlanabbá tételét is fontosnak tartja.

A 85. születésnapját tavaly októberben ünneplő Ecclestone az elmúlt időszakban több alkalommal is leszögezte, még esze ágában sincs lemondani posztjáról, sőt azt is elhintette, hogy a Forma-1 lehetséges új tulajdonosai is őt látnák legszívesebben a FOM élén; saját 5,3 százalékos tulajdonrészének megtartásához pedig továbbra is ragaszkodik. A Ferrari első embere azonban úgy érzi, eljött az ideje annak, hogy a brit sportvezető kidolgozzon egy tervet távozása esetére.

„Ecclestone tudja, hogy nem lesz itt örökké, és ez talán a Forma-1 Menedzsment jövőjét is befolyásolja” – idézi Marchionne szavait az Autosport. „Az igazi kihívás számára most az, hogy megszervezze a dolgokat. Egy olyan rendszert kell kialakítania, melyben átszervezi a különböző körökhöz tartozó feladatokat. Rendkívül fontos, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetséggel és a FOM-mal közösen biztosítani tudjuk a folytonosságot a Forma-1-ben” – magyarázza.

„Most a lehető legtöbbet kell kihoznunk Bernie képességeiből, hogy a legjobb módon fejlesszük a Forma-1-et. Higgyék el nekem, ez nem olyan egyszerű! Bernie egy rendkívül karakteres ember, de egyúttal egy roppant kedves fickó is, aki nagyon erős. Fogalmam sincs, mihez kezdek majd az ő korában, de az a munka, amit az elmúlt 10 évben végzett, az egészen egyszerűen hihetetlen volt” – folytatja gondolatmenetét a 65 éves szakember, kinek elmondása szerint a folytatásban – az utódlás biztosítása mellett – még egy igazán fontos feladat vár Ecclestone-ra.

Marchionne szerint minél előbb ki kell dolgozni egy olyan tervet, aki népszerűbbé teszi a sportot a fiatalok körében, a futamokat és a bajnokságokat pedig kiszámíthatatlanabbá. „Ki kell jelölnie az utat, amin a Forma-1 elindulhat a jövőbe. A generációs kérdés nagyon fontos, szóval meg kell kérdeznünk magunktól: mi vonzó a fiatalok számára? Rengeteg lehetőség van ebben a sportban, amit még nem aknáztunk ki. Szórakoztatóbbá kell tennünk a Forma-1-et, mert ha ilyen kiszámítható, akkor unalmas lesz. Kiszámíthatatlanabbá kell tenni a futamokat, hogy ne lehessen megjósolni az eredményt!”

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

ego
#1 ego 2016. január 04. 21:52  

Locsolják a pályát random a versenyeken. (Irónia)

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Hülkenberg

172016.12.10. 16:02

Lowe is elhagyja a Mercedest?

Meglepetésre nem a Ferrari lehet az új munkaadója

62016.12.09. 19:57

Legyőzné az egyik óriást a Force India

„Azt, amelyik majd rossz formában lesz”

02016.12.09. 18:52

A Liberty januárban szavaz az F1 átvételéről

Ecclestone sem tudja, sor kerül-e a felvásárlásra