„A Forma–1 még mindig szexi”

írta: M4Sport
2016. április 11. 16:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár sok kritikát kapott az elmúlt időszakban, Nico Hülkenberg szerint a Forma–1 még mindig „szexi” és továbbra is egy „remek termék”, ugyanakkor kár lenne azt állítani, hogy minden rendben van a háza táján, hiszen néhány dolog igenis módosításra szorul.

A királykategória 2016 elején elsősorban az új, folyamatos kieséses időmérő kudarca miatt került célkeresztbe, a szisztéma eltörlése körüli huzavona pedig ismét rámutatott arra, mennyire nehéz megváltoztatni a szabályokat az illetékesek teljes egyetértése nélkül. Ezt nemrég a versenyzők érdekvédelmi szervezete (GPDA) is szóvá tette, mondván az elavult rendszer akadályozza a sportág fejlődését, ezért minél gyorsabban változtatni kellene rajta.

Noha ő maga is egyetértett a pilóták nyílt levének tartalmával, és tudja, hogy vannak területek, melyeken lehetne javítani, Hülkenberg szerint a Forma–1-ben még mindig sok pozitív dolog történik, és maga a kategória sem olyan rossz, mint amilyen rossz képet festenek róla. „Az emberek hajlamosak negatívan beszélni a sportról, a Forma–1 azonban még mindig szexi, és még mindig jó termék” – mondta a Motorsportnak. „Tudják, a versenyzés is jó! Persze vannak dolgok, amiken még lehetne javítani. Szerintem az egyik ilyen a hang. Hiányolom a V8-asok és a V10-es hangját.”

„A motorhang nagyon fontos. Ezen túl az autók mostanában kissé túl nehezek és szerintem nem elég dinamikusak. De ezt leszámítva rendben vagyunk. Talán azt meg lehetne oldani, hogy a kisebb csapatok számára valamivel olcsóbb legyen a dolog. Nem mondom, hogy minden rendben van, de az F1 továbbra is jó termék. Még mindig ez a versenyzés csúcsa, csak vannak dolgok, amiken javíthatunk. Viszont, ha megkérdezel 100 embert, akkor 60 különböző választ kapsz. Ez a baj. Az egyik azt akarja, hogy balra menjünk, a másik pedig azt, hogy jobbra. Összességében azonban nem túl rossz az, ami most a rendelkezésünkre áll” – magyarázta a Force India versenyzője.

Az új időmérő Hülkenberg tetszését sem nyerte el, a bevezetése valamint a száműzése körüli huzavona kialakulását pedig „szomorúnak” tartja. „Erre a sportágra korábban is jellemzőek voltak a viták, ezek a viták pedig eléggé politikai tartalmúak voltak. A dolgok megváltoztak körülöttünk, de továbbra is mi vagyunk a versenyzők, akik szeretik ezt a sportot és törődnek is vele. A GPDA ezért adta ki azt a levelet. A hatalom azonban nem a mi kezünkben van. Nekünk gyorsan kell vezetnünk és jól teljesítsünk, nem azért vagyunk itt, hogy szabályokat alkossunk. De néha a dolgok egy kicsit… tudják, néha folyamatosan változtatják a döntéseket, és rossz ezt látni” – zárta gondolatát.

FIA
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat

02016.10.23. 12:52

Generációk háborúja: a "Verstappen-szabály" a rutin részsikere

"Tíz éve vagyok az F1-ben, és volt egy szabály, amihez a versenyzők tartották magukat. Aztán jöttek a fiatalok..."

02016.10.23. 01:07

Amerikai Nagydíj: végsebességek az időmérőn

A Manor visszatért a lista élére