A gyenge motorok „faragtak jobb pilótát” Sainzból

írta: M4Sport
2016. augusztus 17. 15:25
FOTÓ: ©xpbimages.com

Debütáló szezonjában a mezőny egyik leggyengébb erőforrásával, idén pedig egy korábbi specifikációjúval kell helyt állnia, Carlos Sainz azonban ennek a szituációnak is megtalálta a maga pozitívumát: úgy érzi, a lóerők hiánya miatt jobb versenyzővé vált.

2015 után a Toro Rosso úgy döntött, lecseréli a „lassú és megbízhatatlan” Renault-motorokat, az új partnertől (a Ferraritól) azonban csak tavalyi erőforrásokat kapott. Ezek az év elején még versenyképesnek bizonyultak, ám ahogy az ellenfelek folyamatosan fejlesztettek (a Renault és a Honda ráadásul komolyabb előrelépést is tett) egyre visszább csúsztak az erősorrendben.

„Most már a második szezont teljesítem a mezőny legalacsonyabb végsebességével” – mondta a helyzet kapcsán a csapat spanyol pilótája, Carlos Sainz, aki azonban nem kesereg, amiért így alakultak a dolgok, sőt: „Ez azonban erősebbé tett” – folytatta. „Már nem az a versenyző vagyok, aki a tavalyi év elején voltam. Megtanultam, hogyan kezeljem a különböző dolgokat a futamok alatt, és azt hiszem, ezt az utóbbi időben elért eredményeim is alátámasztják” – utalt pontszerzéseire.

„Olyan apró pluszokat tudok kipréselni, amire nem is számítottam. A helyzetem erősebb és kiegyensúlyozottabb pilótává tett a futamokon” – magyarázta a fiatal tehetség, aki az utóbbi időben valóban figyelemre méltóan teljesít, hiszen sokkal több pontot (egészen pontosan 24-gyel több egységet) szerzett tapasztaltabb csapattársánál, Danyiil Kvjatnál.

Elmondása szerint a Toro Rosso erőforrásainak teljesítménybeli hiányossága miatt nem engedheti meg magának, hogy hibázzon a versenyeken, hiszen az alacsony végsebesség miatt nagyon nehezen tudná visszaszerezni az elveszített pozíciókat. „Kevesebbet ronthatsz, és ha esély nyílik az előzésre, azt ki kell használnod. Talán ez lesz az egyetlen lehetőséged, hogy leelőzz egy Renault-t, miután kiálltál, ők viszont még a régebbi gumikon vannak. Ezt akkor is meg kell oldanod, ha nem nagy a végsebességed. Biztos, hogy ezek a helyzetek erősebbé és tapasztaltabbá tettek” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Danyiil Kvjat

02016.10.23. 12:52

Generációk háborúja: a "Verstappen-szabály" a rutin részsikere

"Tíz éve vagyok az F1-ben, és volt egy szabály, amihez a versenyzők tartották magukat. Aztán jöttek a fiatalok..."

02016.10.23. 01:07

Amerikai Nagydíj: végsebességek az időmérőn

A Manor visszatért a lista élére