A gyengébb Räikkönen a Ferrarinak előny?

írta: M4Sport
2016. január 28. 19:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

Toto Wolff úgy érzi, a Ferrari helyzeti előnnyel vág neki a 2016-os szezonnak, miután náluk – a Mercedesszel ellentétben – egyetlen versenyzőre koncentrál a csapat.

Ugyan lehetetlen megjósolni, miként alakul majd a 2016-os világbajnokság, nagy vonalakban azonban két forgatókönyv tűnik a legvalószínűbbnek: vagy folytatódik a Mercedes uralma, és a végső győzelemért immáron harmadik éve vív különcsatát Lewis Hamilton és Nico Rosberg, vagy fölzárkózik a Ferrari, és beleköp a német rivális levesébe.

Akárhogy is lesz, talán mindkét esetben van esély izgalmas küzdelemre. Niki Lauda szerint legalábbis ha házon belül dől el a bajnoki cím sorsa, a tavaly év végére megtáltosodó Rosberg ezúttal sokkal komolyabb ellenfele lesz Hamiltonnak, mint 2015-ben volt. „A párharcuk hevesebb lesz, mert Nico a végén megmutatta, mit tud” – jósolta az Auto Bild Motorsportnak a címvédő csapat tanácsadója. „De Lewisnak sem lesz gondja a motivációval. Jó, hogy két ilyen erős versenyzőnk van, együttesen előrébb viszik a csapatot.”

Lauda kollégája és honfitársa, Toto Wolff azonban attól tart, hogy ez a heves párharc ezúttal még hátrányukra is válhat. „Aggódunk amiatt, hogy Vettel és társai ebből hasznot húznak majd” – fogalmazott a sportigazgató, aki számol a Ferrari felzárkózásával. „Nálunk sokkal kiegyenlítettebb a két versenyző közötti küzdelem, mint a Ferrarinál, ahol teljesen egyszerű a helyzet: van egy első számú és van egy második számú. Ez helyzeti előnyt jelent számukra” – fokozta le vízhordónak Wolff a Vetteltől az előző évben sima vereséget szenvedő Kimi Räikkönent.

„A Ferrari visszatalált a régi önmagához. Hogy Vettel képes gyorsan vezetni, arról fölösleges vitázni. Hogy éhes a sikerre, és képes előrébb vinni a csapatát, arról is. Vettel egy veszélyes ellenfél” – erősítette meg a vörös fenyegetést Lauda is.

Hogy sajátjaitól mindeközben mit várhat, Wolff még maga sem tudja. „Érdekes a helyzet. Nico 2015 végén dominált. Komolyan nem tudom, mi játszik nagyobb szerepet az önbizalom terén: Lewis bajnoki címe, vagy Nico hajrában látott győzelmi sorozata?” – vakarta a fejét. Végül pedig előrebocsátotta, továbbra sem terveznek beleszólni két versenyzőjük csatájába. „Amíg az nem tesz rosszat a Mercedesnek, együtt tudok élni vele” – jelentette ki.

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

fagyi
#6 fagyi 2016. január 29. 16:43  

Valaki lépjen már a szájába :D

sába
#5 sába 2016. január 29. 12:29  
grabowsky78:
Jaj Totoka, ezt te sem gondolod, komolyan! Nézd már vissza a 2015ös évet a 2 versenyzőtök egyszer nem csatázott egymás ellen! Annyira kínosan ügyeltetek erre, hogy még véletlenül se legyen csata a 2 Merci között! Egy másik cikkhez: Neweynak üzenem ha a jelenlegi f1 rákfenéjét keresi az szerintem maga Toto Wolff személyesen!

Egyetértek. Ez a Toto lassan tényleg Markoi magaslatokra tör. :)

grabowsky78
#4 grabowsky78 2016. január 29. 12:05  

Jaj Totoka, ezt te sem gondolod, komolyan! Nézd már vissza a 2015ös évet a 2 versenyzőtök egyszer nem csatázott egymás ellen! Annyira kínosan ügyeltetek erre, hogy még véletlenül se legyen csata a 2 Merci között!
Egy másik cikkhez: Neweynak üzenem ha a jelenlegi f1 rákfenéjét keresi az szerintem maga Toto Wolff személyesen!

albutr
#3 albutr 2016. január 28. 21:11  

ennek meg mi értelme van.

Enveblo
#2 Enveblo 2016. január 28. 20:16  

Hát igen de a merciből is csak Hamiltonnal kell számolni, na bumm...

f1m12
#1 f1m12 2016. január 28. 19:41  

szétröhögöm az agyam. az impotens taktikátok, az 1-2 befagyasztása, na ez jellemző, nem a nagy küzdelem rátok! A versenyzőitek ritkábban találkoznak egymással, m a többiekkel lekörözések közben. Vettel annyira lesz kb elég, m tavalyPIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.20. 23:31

Alonso: Vissza a normalitásba

Amiért Szuzukát csak egyszeri kisiklásnak tekintik

02016.10.20. 23:02

Verstappen már nem függ Ricciardótól

Nem hatotta meg a Mercedes óvása

02016.10.20. 22:44

Megnevettetett újságírók: A texasi cowboy szólalt meg Ricciardóból!

"A pokolba is, inkább egy kicsit lassabban megyek!"