A Haas bóknak veszi a kritikákat

írta: M4Sport
2016. április 03. 14:24
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Haas-istálló csapatvezetőjét nem zavarják a kritikák, sőt örül annak, hogy a csapat sikeres kezdése és a Ferrarival való együttműködése vitákat robbantott ki, mondván ez a fajta debütálás sokkal jobb, mintha az emberek sajnálnák őket lassúságuk miatt.

Az amerikai csapat egy hatodik hellyel kezdett Ausztráliában, a bahreini időmérőn pedig Romain Grosjean révén ismét ott volt a legjobb 10 között. Sikereiket sokan örömmel fogadták, mások viszont kemény kritikával illették őket, amiért nem egyedül építkeztek, hanem a Ferraritól vásároltak alkatrészeket. A legkomolyabb kritikát a Williams technikai igazgatója, Pat Symonds fogalmazta meg: szerinte a Haas rossz veszélyeztetni a konstruktőri státuszt és rossz példát mutat az F1 számára.

Bahreinben a Haas csapatvezetője, Günther Steiner reagált ezekre a bírálatokra, igaz, nem vette szívre a rivális megjegyzését, sőt kiemelte, a szabályok az összes alakulat számára lehetővé teszik, hogy kövessék az általuk választott üzleti modellt. „Mindenkinek lehet saját véleménye” – kezdte mondandóját. „Én személy szerint jobban örülök annak, hogy az emberek kritizálnak minket, mert jók voltunk, mintha sajnálnának minket, mert nagyon gyengék voltunk. Bóknak veszem, ha azt mondják, hogy ez helytelen. A jelenlegi szabályok között bárki megteheti ugyanezt” – folytatta.

Az ausztrál futam óta sokan összehasonlították a Haas bemutatkozását a 2010-es újoncokéval – Team Lotus (később Caterham), HRT és Virgin Racing (később Marussia, ma Manor) – Steiner azonban nem akar párhuzamot vonni, hiszen ők teljesen más úton érkeztek. Éppen ezért úgy gondolja, a Haas arrogáns lenne, ha most kijelentené, hogy a három korábbi újoncnál mindenképpen jobb munkát végzett volna az első Forma–1-es szezonban.

„Az utolsó három újonc közül mára csak egy maradt itt a Forma–1-ben. Nem működik, ha az ember többé-kevésbé ugyanazzal próbálkozik, amivel ők. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy én okosabb vagyok ezeknél az embereknél, hiszen most nagyon jó emberekről beszélünk, és nincs okom azt mondani, hogy mi sokkal jobb munkát végeztünk volna. Néha meg kell változtatni a terveket. Most már a többi csapaton múlik, hogyan intézik a saját dolgaikat. A szabályok mindenki számára azonosak” – zárta gondolatát a tapasztalt szakember.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

sfakos
#1 sfakos 2016. április 03. 22:43  

Inkább legyenek ilyen csapatok közelebb a többiekhez mint mindet maguk csinálók 2 kört kapók...

HairHungary