„A Haas fantasztikus és veszélyes”

írta: M4Sport
2016. április 26. 14:11
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Williams technikai igazgatója többször kritizálta már a Haas-istálló ténykedését, most azonban ő is dicsérettel illette az amerikaiakat, igaz, véleményén nem változtatott: szerinte a csapat által választott üzleti modell veszélyezteti a konstruktőri státuszt.

A Haas remekül teljesített az első két versenyen, Romain Grosjean révén ugyanis 18 pontot gyűjtött, ezzel pedig a kiábrándító kínai hétvége (itt nem kerültek be a legjobb 10 közé) után is ötödik a gyártók bajnokságában. Az újoncok az elismerő szavak mellett persze kritikát is kaptak ellenfeleiktől, akik elsősorban a Ferrarival való szoros együttműködést kifogásolták, és aggodalmukat fejezték ki azon csapatok irányába, akik teljesen egyedül állítják elő versenygépeiket.

Egyik legnagyobb kritikusuk a Williams technikai igazgatója, Pat Symonds volt, aki szintén a konstruktőri státusz miatt aggódott. A szakembernek még mindig vannak kétségei, a Haas teljesítménye és helyzetkihasználása előtt azonban ő is kalapot emel. „Ez fantasztikus” – mondta a Sky Sportsnak. „Az emberek tudják, mit gondolok az útról, amit a Haas választott – és ami egyébként teljesen szabályok –, úgy érzem, ez egy kicsit rontja a konstruktőrök helyzetét. De ilyenek a szabályok; sok sikert kívánok nekik! Jól kihasználták a lehetőségeiket. Megleptek, csodálom őket” – folytatta.

A Haas három futam után csak 11 ponttal marad el az előző két évben két bajnoki dobogót is szerző Williamstől, ez pedig Symonds véleménye szerint nagyban köszönhető az amerikai istálló remek stratégiáinak. „Mély benyomást tettek rám azzal, hogy nemcsak jó autót építettek, hanem jól is versenyeztek vele, ami egy új csapat esetében nagyon nehéz. Úgy tudom, felvettek pár embert a Ferraritól, de sok új dolgozót is hoztak a Forma–1-be, olyanokat, akik korábban nem itt dolgoztak, de ők is nagyon jó munkát végeztek” – dicsérte a csapat személyzetét.

„A versenyek alatt nem egyszerű Forma–1-es autókat működtetni; ez roppant összetett feladat, hiszen a különböző körülményeket is számításba kell venned. Teljes helyzeti tudatosságra van szükség, és reagálni kell a történésekre. Mi néha hibázunk ebben, ők viszont nagyon jól csinálták az első futamokon” – zárta gondolatát a tapasztalat brit szakember.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

khristiank
#2 khristiank 2016. április 26. 18:23  
Kepano:
Symonds nem tud leakadni a témáról.

szerintem ez nem az... csak tisztába tette a szitut, h nem segget nyal, hanem véleményt formál. öreg róka már, tudja h kontextusból kikapott dolgokkal szokta megborítani a sajtó az elmondottakat

Kepano
#1 Kepano 2016. április 26. 14:27  

Symonds nem tud leakadni a témáról.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki