A Haas jobb lehet a Ferrarinál? Nem úgy volt az…

írta: M4Sport
2016. január 20. 15:40
FOTÓ: ©xpbimages.com

Bár a Haas-istálló felkészülése remekül halad, az autó csak az első teszt előtt lesz teljesen kész – árulta el a csapatvezető, Günther Steiner, aki a sikeres töréstesztről és az alapító korábbi, sokak által túlságosan magabiztosnak tartott kijelentéséről is beszélt.

Egyre közelebb kerülünk az év első tesztjének és első megmérettetésének időpontjához, tehát a mezőny legújabb alakulatának bemutatkozására is kevesebbet kell már várnunk. Ahogy haladunk a barcelonai gyakorlás felé, a Haas felkészüléséről, autójáról és terveiről is egyre többet tudunk; a mezőnyből például ők teljesítették elsőként a Nemzetközi Automobil Szövetség töréstesztjét és mindenkinél korábban ismertették autóbemutatójuk időpontját.

Az alapító, Gene Haas nemrég kijelentette, túl sok idő állt rendelkezésükre az előkészületekhez, ebből pedig az következik, hogy az istálló – ellenben a 2010-ben érkező újoncokkal – már most tökéletesen felkészült a debütálásra; a csapatvezető szerint azonban még akad némi tennivaló. „A törésteszt teljesítése remek hír, hiszen ha nem sikerült volna, akkor megcsúszunk az autó felkészítésével” – mondta Steiner a Forma-1 hivatalos oldalának. „Az autó még nem készült el teljesen; csak néhány nappal az első teszt kezdete előtt lesz kész, de azt hiszem, ez a többiekre is igaz” – teszi hozzá.

Haas 2015 végén elhintette, a csapat autója akár jobb is lehet az első számú technikai partner, a Ferrari versenygépénél, Steiner szerint azonban sokan félreértelmezték az amerikai szakember szavait. „Gene csupán arra utalt, hogy a karosszériánk más lesz, mint a Ferrarié, és arra, hogy nekünk több időnk volt az előállításra. Tény, hogy jelenleg minden más, ami azzal kapcsolatos, ki hol áll az erősorrendben egyszerű találgatás! Most mindenki fejleszti a saját autóját. A tesztek után már jobban tudunk tippelni, de biztosat nem tudunk az első futam startjáig” – magyarázza.

Hiába nehéz jósolni, a Haas kapcsán jelenleg mindenki arra kíváncsi, mire lehet képes a csapat a Ferrari legújabb segítségével és legújabb fejlesztésű erőforrásaival. Noha Stiner nemrég a pontszerzést célozta meg az első versenyre, most meglehetősen visszafogottan nyilatkozott a célokról és az elvárásokról, amikor megkérdezték, legyőzhetik-e a 2015-ös erőforrással versenyző Toro Rossót. „Remélem, ott leszünk valahol a középmezőnyben! A tesztelés előtt mindig nagyon nehéz megmondani, hol lesznek a többiek az erősorrendben, de azt hiszem, a Toro Rosso előttünk lesz, annak ellenére, hogy régebbi motorokat használnak” – fogalmaz.

Persze az autó és az erőforrás is csak egy része egy jól működő alakulatnak; a sikerhez jó szakemberekre és kiváló bokszutcai munkára van szükség. Steiner most egyértelművé tette, hogy a dolgozók már ezekre a kihívásokra is gőzerővel készülnek. „Az egyik legnagyobb kihívást maga a csapat jelenti! Már december óta gyakoroljuk a kiállásokat, hiszen a lehető legfelkészültebben szeretnénk megérkezni Ausztráliába. A versenycsapatunk nagyjából 60 főt tesz ki, összesen pedig körülbelül 180 fő dolgozik a három helyszínen; három országban” – zárja gondolatát.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

dani969
#3 dani969 2016. január 20. 18:47  
kulcsarb:
én is remélem, hogy egy ForceIndia szintű csapat lesz belőlük, és néha bekerülnek a Q1-be is

A Q1-be a Manor is be szokott kerülni, mivel az az első szakasz..
A Q3 már kérdéses, de itt a Haas világbajnok lesz, ezt tudják ők is, csak most altatnak ezzel a középmezőny dumával.. :D

kulcsarb
#2 kulcsarb 2016. január 20. 17:25  
Onei:
Nagyon kíváncsi vagyok rájuk. Remélem a középmezőnyben ott lesznek. Üde színfoltja lennének csapatoknak. Szurkolok nekik.

én is remélem, hogy egy ForceIndia szintű csapat lesz belőlük,
és néha bekerülnek a Q1-be is

Onei
#1 Onei 2016. január 20. 15:55  

Nagyon kíváncsi vagyok rájuk. Remélem a középmezőnyben ott lesznek. Üde színfoltja lennének csapatoknak. Szurkolok nekik.

Utoljára módosítva: 2016. január 20. 15:56

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Nico Rosberg, Lewis Hamilton

22016.10.25. 12:01

De mi baja Rosberggel Ecclestone-nak?

Magyarázkodni volt kénytelen kijelentése miatt

112016.10.25. 10:46

A Ferrarié a legrosszabb átmeneti tesztautó?

Nincs több leszorítóereje, mint az aktuális gépnek – a Red Bull szerint ígéretesek az új gumik