A Haas sem úszta meg büntetlenül

írta: M4Sport
2016. október 02. 15:51
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénzbüntetéssel sújtotta a Haast, miután a csapat veszélyesen engedte ki a boxból mexikói versenyzőjét, Esteban Gutiérrezt, aki a pályán veszítette el jobb első kerekét…

Gutiérrez a 42. körben adta fel a futamot, miután autójáról leesett a bal első kerék. Ez szerencsére senkit sem talált el, az eset azonban így is eléggé ijesztő volt, hiszen Kimi Räikkönen közvetlenül a mexikói mögött haladt. Az FIA természetesen azonnal jelezte, kivizsgálja a történteket, hiszen a Haas-istálló veszélyesen engedte ki pilótáját a boxból.

A versenybírák nemrég döntésüket is ismertették: a csapat 5000 eurós büntetést kapott „veszélyes kiengedés miatt” (bár az incidens a pályán történt, egy ilyen jellegű vétség vezetett annak megtörténtéhez, így az FIA ebben a kategóriába sorolta az esetet). Ami Gutiérrezt illeti, ő büntetlenül megúszta a történteket, ő ugyanis a hivatalos közlemény szerint nem tudhatott – és egy ideig nem is tudott – arról, hogy az autó, amit vezet nem eléggé biztonságos.

A jelentésben az áll, hogy egy mechanikai hiba miatt fordulhatott elő az, hogy a kerék ugyan felkerültek az autóra, ám nem tudták megfelelően rögzíteni azt. Később az első kanyar fékpontján újabb meghibásodás történt, a kerék pedig egészen addig nem megfelelő pozícióban volt, amíg le nem repült az autóról.

Ennek ellenére a versenybírák kiszabták a büntetést, hiszen a Haas egy veszélyes autót küldött vissza a pályára. Az FIA hivatalos közleményében kiemeli, arra kéri a Haas istálló vezetőit, készítsenek jelentést a hibáról, és minden lehetséges módszerről, amivel a folytatásban megakadályozhatják, hogy hasonló probléma lépjen fel.

FIA
Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Balrog
#1 Balrog 2016. október 02. 17:18  

Csapatként még rohadt sokat kéne fejlődniük. Ahogy az eredeti Ferrari által fejlesztett alkatrészeket cserélik le saját megoldásokra, a kocsi egyre kiszámíthatatlanabbul viselkedik a pilóták alatt és ezen felül a hétvégéken is elég sok hibával dolgoznak. Én még mindig tartok tőle, hogy jövőre ez a két ülés közel sem lesz annyira "jó" hely, mint amilyen az idei év elején volt. De cáfoljanak rám.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Sergio Pérez

02016.10.25. 19:13

„Ember, micsoda idióta!”

12016.10.25. 18:26

A Renault versenyzője csapatutasítást akart

Palmer gyorsabbnak érezte magát márkatársánál

32016.10.25. 16:36

„Visszatért az igazi McLaren”

Boullier szerint egyértelmű, hogy a szuzukai kisiklás egyszeri volt