A Haas többet vár a tétovázó Ferraritól

írta: M4Sport
2016. augusztus 09. 11:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

Gene Haas reméli, csapata a jövőben többet profitál majd a Ferrarival való együttműködésből, eddig ugyanis a vörösök roppant óvatosan álltak a partnerséghez. Ez egy kicsit zavarja a kapcsolattal egyébként elégedett amerikai szakembert.

Sikeresnek mondható a Haas-istálló debütálása, a csapat ugyanis az első 12 futamon 28 világbajnoki pontot gyűjtött, igaz, ezek nagy részét az év elején szerezték, azóta pedig teljesítményük némileg „visszaesett”. Eredményeik az alapító szerint is lehettek volna fényesebbek, hiszen még nem hozták ki a maximumot a Ferrarival való partneri kapcsolatból.

Ennek értelmében – és az új szabályoknak köszönhetően – az amerikaiak nemcsak erőforrásokat, hanem több „listázott alkatrészt” is kapnak a vörösöktől. „Ez a modell nagyon jól működik, és nagyon remélem, hogy még többet kihozhatunk még belőle” – mondta Haas az Autosportnak. „Ami az együttműködést illeti, a Ferrari még mindig tétovázik kicsit az FIA előírásai miatt. Nagyon óvatosak, és biztosra mennek, hogy mindent a szabályoknak megfelelően csinálnak. Viszont mi is nyíltak vagyunk az FIA-val szemben. Visszatekintve, azt hiszem, többet is tehettünk volna” – folytatta.

Amikor megkérdezték, egészen pontosan mire gondolt, Haas bővebben kifejtette gondolatát. „Az autó fejlesztésére. A versenygépünk más, mint a Ferrarié. Bár az emberek azt hiszik, ugyanolyan, mi szenvedünk egy kicsit a karosszériával, hiszen próbáljuk jobban megérteni. A Ferrari sok alkatrésszel látja el a csapatot, de nem mindig közöl minden információt arról, hogyan működtessük ezeket. Ez már a mi személyzetünkön múlik.”

„Szinte a nulláról kezdtük, és nagyon sok dolgot kellett saját magunknak megtanulnunk. Szóval, az idő múlásával a mi embereink is egyre jobban megértik az autó viselkedését. Nem mehetünk oda a Ferrarihoz és kérdezhetjük meg, hogyan működnek az adott alkatrészek. Erre nekünk kell rájönni. Talán ez a legnagyobb hiányosság. Próbáljuk megérteni a Ferrarit és azokat az alkatrészeket, melyeket ők adnak nekünk. Nem könnyű mindent kitalálni” – magyarázta.

Haas végül kiemelte, megérti a Ferrarit, és azt, hogy a csapat folyamatosan biztosra akar menni a szabályokat illetően, ugyanakkor néha már túlságosan óvatosak tartja az olaszokat. „A Ferrarinak a Mercedes legyőzése a célja, ahogy nekünk is az a célunk, hogy legyőzzük a riválisainkat. Szóval, azonosak a céljaink. Bármi, ami ebben segíthet, az mindkét fél számára pozitív lenne. A Ferrari nagyon óvatos. Mindig biztosra akarnak menni, hogy követik az FIA előírásait. Olyannyira elkötelezettek, hogy ezzel már-már elérik azt a szintet, ami számunkra kissé frusztráló” – jelezte.

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

khristiank
#2 khristiank 2016. augusztus 09. 17:05  
Thibczy:
Mit akarnak? Így is szinte a fél autót megkapják a Ferraritól.

najah... azért gondolj már bele.. kapnak 3 ládát. az egyikre az van írva: motor, a másikra az hogy váltó, a harmadikra az hogy alkatrészek. :D
én ezt nézem ki az olaszokból. De az is lehet, hogy egy ládában van ömlesztve minden, aztán totózd ki, hogy ez váltótartó csavar, vagy tengelyrögzítő :D

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 09. 17:05

Thibczy
#1 Thibczy 2016. augusztus 09. 13:28  

Mit akarnak? Így is szinte a fél autót megkapják a Ferraritól.

HairHungary