„A Haasnak többet kell kísérleteznie”

írta: M4Sport
2016. április 22. 18:42
FOTÓ: ©xpbimages.com

Esteban Gutiérrez szerint a Haas-istálló többet is „kísérletezhetne” a beállításokkal, ezen a téren ugyanis még mindig túlságosan „konzervatív” az ellenfelekhez képest, előfordulhat tehát, hogy a kínaihoz hasonlóan más versenyeken is a mezőny végére szorul.

A Kínai Nagydíjon ért célba először a Haas mindkét versenyzője, a csapat azonban – fennállása során először – így is világbajnoki pontok nélkül maradt, ami kissé csalódást keltő volt számukra, hiszen Ausztráliában és Bahreinben is befértek a legjobb hat közé. Persze álmatlan éjszakáik azért nem lesznek a kínai szereplés miatt, hiszen nagyon jól tudják, sokat kell még tanulniuk a Forma–1-ről és rengeteg tapasztalatot kell szerezniük, hogy a hétvégék során minden simábban menjen.

Mexikói versenyzőjük például nem bánná, ha már most, a tanulási folyamat elején bátrabban próbálkoznának, hiszen van, amiben még mindig messze a többiek mögött járnak. „Sokat kell még dolgoznunk, és továbbra is vannak dolgok, amik hiányoznak” – kezdte Gutiérrez. „Többet kell kísérleteznünk, több dolgot kell kipróbálnunk. A beállításaink jelenleg még eléggé konzervatívak. Még mindig nem tudjuk, hol állunk egészen pontosan, szóval számítunk még olyan hétvégékre, melyeken az autónk nem fog maximálisan teljesíteni. De az jó hír, hogy az alap megfelelő” – magyarázta.

Bár Kínában messze voltak a pontszerzéstől (Gutiérrez dolgát az állítható hátsó szárny meghibásodása nehezítette, a csapattárs, Romain Grosjean pedig a futam egésze alatt vezethetetlennek érezte autóját, miután egy ütközés következményeként a tartalékszárnyat kellett használnia), a fiatal mexikói reméli, a következő versenyeken visszatérhetnek korábbi formájukhoz, vagy legalábbis megközelíthetik azt.

„Most visszamegyünk Európába, ahol házon belül, a saját műhelyünkben rendesen felkészíthetjük az autóinkat; az hogy házon belül lehetünk, a dolgozóknak is jót tesz” – vázolta fel, miért bízik némi formajavulásban. „Eddig nagyon feszes volt a menetrend, mindent az idő uralt, ami nem volt ideális. Két hónapnyi folyamatos munka után a srácok is fáradtak már. Megterhelő időszak volt ez számukra. De ez is hozzátartozik egy új csapat életéhez. Lesznek rossz pillanataink, ezeket ugyanis nem kerülhetjük ki, de fel kell ismerni a hibákat, és javítanunk kell” – vetítette előre.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.