„A hideg elfedi a rossz dolgokat…”

írta: M4Sport
2016. szeptember 15. 13:34
FOTÓ: ©xpbimages.com

Jobb a cipőbe öntött pezsgő íze, mint elsőre gondolnánk, és Daniel Ricciardo újra megízlelné a hétvégén! Az „esélyes” szót viszont hallani sem akarja…

Az elmúlt évek tendenciája azt mutatja, a szingapúri a Red Bull egyik legerősebb pályája. Tekintve, hogy a hozzá némiképp hasonlító Monacóban is jól ment nekik, sokan úgy tartják, ha valamikor, akkor ezen a hétvégén nagyon is lehet keresnivalójuk a Mercedes ellen.

Daniel Ricciardo az előző két szezonban rendre a dobogón pezsgőzhetett, és bár reméli, ezt a sorozatát folytatni tudja, az „esélyes” szót hallani sem akarja. „Igen, egész jó esélyünk van a legjobb tízbe kerülésre… Ez világos” – mondta félig komoly arccal a sajtótájékoztatón. Szavait visszafogott nevetés kísérte, majd miután a kérdező azt mondta, ő ennél jobb válaszra is képes, már széles vigyor kíséretében tette hozzá: „Igen, én is remélem, hogy jobbra is képes vagyok… De a legjobb tíz elég biztonságosnak tűnik.”

A jelenetből hamar kiderült, az ausztrál valóban nagy lehetőséget lát az előttünk álló hétvégében, később azonban ő maga is elmondta, nem szeretné, ha túl magasak lennének az elvárások vele kapcsolatban. „Nem szeretnék túl nagy nyomást helyezni magamra és a csapatra ezen a hétvégén. Meglátjuk. Nyilván akarunk nyerni, ez egy győztesekből álló csapat. Felkészültem és izgatott vagyok. Nem tudom, mennyit fizetnek egy top tízes eredményért, de ez legalább biztos pénz.”

A háromszoros futamgyőztes óvatossága persze nem alaptalan. Idén két alkalommal nyílt esélye a győzelemre, de Barcelonában egy taktikai döntés, Monacóban pedig a csapat boxutcai hibája fosztotta meg őt ettől. Monza után kijelentette: bízik benne, hogy a sors még idén visszaad neki valamit a csalódások után – elmondása szerint csapatát azonban teljes mértékben felkészültnek érzi a sikerre, így nem érzi szükségét annak, hogy személyesen kopogtasson náluk a figyelmeztetéssel: most mindent jól kell csinálnotok.

„Ez a pálya hasonlít talán legjobban Monacóhoz, tehát lehet esélyünk. Monaco óta sok minden történt, a csapat jobban dolgozik, elégedettebb vagyok a vasárnapi teljesítményünkkel. Szerintem mindkét oldal jól dolgozik vasárnaponként” – magyarázta.

Végül az előző hétvégéken többször is bemutatott cipőből ivásáról is beszélt, s megígérte: győzelem esetén újra bemutatja. „Ezt nem én kezdtem – vagyis csak a Forma–1-ben kezdtem én. Úgy tudom, hogy pár őrült ausztrál kezdte, szörfösök, halászok, akik utazgattak a nagyvilágban, és szórakozásból ezt csinálták. Én Jack Millertől (MotoGP) láttam az asseni győzelmekor. Tudtam, hogy megcsinálja, aztán én is folytattam a hagyományt. Ez csak egy kis móka” – magyarázta.

Majd arról is beszámolt, hogy a pezsgő így is egészen ízletes… „Valójában a pezsgő hűtve van, amikor megkapjuk a dobogón, és egész finom. A hideg elfedi a rossz dolgokat… Szóval finom! Ha nyerek, akkor megcsinálom – ha második vagy harmadik leszek, akkor talán már nem. Győzelem esetén gyanítom, jó páran velem csinálják majd” – mondta nevetve.

Na ugye, hogy gondol arra az esélyességre…

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Austin

02016.10.22. 18:52

Így állunk az időmérő előtt

A három szabadedzés összesített eredménye

552016.10.22. 18:01

Verstappen vezetésével Red Bullok az élen, a Mercedesek „rejtőzködtek”

Vettelt váltógondok, Sainzot két defekt hátráltatta