A Honda nem áll meg egy fejlesztésnél

írta: M4Sport
2016. augusztus 22. 17:37
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Honda reméli, két komolyabb fejlesztési csomagot is bevethet a szezon második felében, mielőtt befejezi a munkát idei Forma–1-es erőforrásával és csak a 2017-es évre koncentrál – hintette el a gyár sportigazgatója, Haszegava Juszuke.

Sokat olvashattunk már a japánok terveiről és arról, hogy a folytatásban az összes rendelkezésükre álló fejlesztési zsetont fel szeretnék használni, az Autosport pedig azt is megtudta, ezeket két ízben akarják kijátszani. Ideális esetben az első csomag közvetlenül a nyári szünet után érkezik (Belgiumban vagy Olaszországban), a második pedig az egyik tengerentúli futamon.

Az év elején kinevezett sportigazgató szavai is ezt támasztják alá, aki nemrég ismét a gyár 2016-os terveiről beszélt. „A főhadiszállásunkon folyamatosan fejlesztenek, és amint készen állunk, be fogjuk vetni az újításokat” – kezdte a szakember, kinek kollégái 10 módosító pontból gazdálkodhatnak az évad második felében. „Kilenc futamunk maradt, szóval két lehetőségünk van a bevetésükre. Az első Spa, majd később lesz még egy. Az összes zsetont fel akarjuk használni” – jelezte.

Az év ezen szakaszában (főleg a komoly változásokat hozó 2017-es szezon előtt) a csapatok már nemcsak idei, hanem jövő évi fejlesztéseiken is dolgoznak, és nincs ez másként a motorkészítőkkel sem. Haszegava szerint a legnagyobb kihívás most az, hogy a Honda eldöntse, mikor függeszti fel teljesen a 2016-os erőforrással kapcsolatos fejlesztéseket és áll át 2017-re.

„Számomra ez a legkomolyabb feladat; el kell döntenem, mikor csoportosítsuk át a forrásainkat a következő szezonra. Eddig nem adtam fel ezt az évet, ebben a hónapban viszont már döntést kell hoznom. Szeptember után a kutatásokat már leállítjuk. Októberben és novemberben is tesztelünk még a próbapadon, később azonban már nem ezzel az évvel foglalkozunk” – magyarázta.

A győzelmek még messze vannak, de a McLaren és a Honda is fejlődött 2015 óta, hiszen az előző versenyeken többször előfordult már, hogy a Williamsszel és a Force Indiával versenyeztek, miközben egyre többen őket tartják a mezőny negyedik legerősebb alakulatának. A céljuk most az, hogy ezt a pozíciót megszilárdítsák, és rendszeres pontszerzőkké váljanak, hogy a bajnokságban is legyen esélyük a negyedik helyezés megszerzésére.

„Szeretném, ha mi lennénk a negyedik legjobb csapat a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari után. Nagyon nehéz megítélni a pontos teljesítményt, viszont szeretnénk visszajutni arra a szintre, melyen Magyarországon álltunk. Ha ez sikerül, és elérjük ezt a szintet, akkor egy kis szerencsével talán még arra is lesz esélyünk, hogy felálljunk a dobogóra” – zárta magabiztosan.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#3 albutr 2016. augusztus 24. 20:55  
Denis Hunter:
az az 1-2 hely viszont sokat szamit penzben, mert nincs igazan szponzoruk, szoval nem mindegy, hogy 5.-ek, vagy 7.-ek

+1

Denis Hunter
#2 Denis Hunter 2016. augusztus 23. 10:37  
conan:
"Számomra ez a legkomolyabb feladat; el kell döntenem, mikor csoportosítsuk át a forrásainkat a következő szezonra." őő mikor kiderült, hogy eltörlik a zsetonrendszert? semmi vesztenivalójuk max konstruktöribe 1-2 hellyel hátrébb végeznek

az az 1-2 hely viszont sokat szamit penzben, mert nincs igazan szponzoruk, szoval nem mindegy, hogy 5.-ek, vagy 7.-ek

conan
#1 conan 2016. augusztus 22. 19:26  

"Számomra ez a legkomolyabb feladat; el kell döntenem, mikor csoportosítsuk át a forrásainkat a következő szezonra."
őő mikor kiderült, hogy eltörlik a zsetonrendszert? semmi vesztenivalójuk max konstruktöribe 1-2 hellyel hátrébb végeznek

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Lewis Hamilton

02016.10.24. 19:51

Alonsót a Mercedes és egy bajnoki cím sem tudná maradásra bírni

Csak akkor folytatja, ha élvezni fogja a vezetést

42016.10.24. 17:55

Malajzia lemond az F1-ről?

Kérdéses a futam sorsa