A hűvös kanadai időjárás a Red Bullnak kedvezhet?

írta: M4Sport
2016. június 12. 16:38
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hűvös és borús időre ébredt az F1 mezőnye vasárnap Kanadában – Daniel Ricciardo úgy véli, ez a Red Bull malmára hajthatja a vizet.

Bár az esőre is van esély, az előrejelzések szerint az biztos, hogy a Kanadai Nagydíj idején a szombatinál hűvösebb időjárás várható. 12-13 Celsius-fokos maximumot jósolnak, és ez a rajtot a negyedik helyről váró Daniel Ricciardo szerint akár a Red Bull malmára is hajthatja a vizet.

„Az alacsonyabb hőmérséklet segíthet. Pénteken kicsit szenvedtünk, mert melegebb volt. Ha megint melegebb lenne, akkor nyilván változtatnánk pár dolgon, hogy jobb legyen a helyzetünk, de szerintem hűvösebb időben versenyképesebbek vagyunk. Szorosan ott leszünk, remélhetőleg versenyezhetünk a Mercedesszel és a Ferrarival” – nyilatkozta a 2014-es montreali győztes.”

Ricciardo ugyanakkor azt sem bánná, ha eleredne az eső. „Nem lenne ellenemre, elfogadnám. De az már kiderült, hogy száraz pályán igen közel vagyunk. Változatos időjárás mellett mindenki számára élvezetes lehet a verseny, klassz lenne.”

A bajnokságban harmadik Red Bull-os továbbra is elégedett a Renault új erőforrásával, mely komoly lökést ad nekik a kanadai erőpályán. Hogy mennyire, azt a végsebességek is mutatták: az osztrákok csak 3 km/órával maradtak el a Ferrariktól a végsebesség terén, s 2-vel a Mercedesektől. „Igazán biztató volt látni ezt. Tavaly az év ezen szakában egyáltalán nem tűntünk valami jónak, és nem is úgy nézett ki, hogy a közeljövőben jobbra fordul a helyzet. Elég messze voltam akkor az élmezőnytől, most viszont sokkal közelebb. És jó érzés, hogy ez a javulás nemcsak az autónknak, hanem a jelentős része az erőforrásnak is köszönhető.”

Oszd meg!

2 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

velorex
#2 velorex 2016. június 12. 18:01  

Itt mutatják az aktuálisat:
http://www.accuweather.com/en/ca/montreal/h3b/weather-radar/56186

hammertime
#1 hammertime 2016. június 12. 16:59  

google szerint 11 fok van és enyhe zápor

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Marcus Ericsson

02016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

02016.10.26. 14:12

„Kimi egyszerűen utálja a hülyeséget – nem pazarol rá időt”

Arrivabene szerint remekül el lehet vele beszélgetni

02016.10.26. 11:33

Így segíti a NASA módszere Hamiltont és a Mercedest

Csúcsformában bármilyen időzónában