A Jaguar is az ötödik helyre pályázik a konstruktôrök versenyében

írta: Motorsportal
2003. július 30. 21:57
A Silverstone-ban megrendezésre került futam óta sok változás ment végbe a Jaguar házatáján. A csapat menesztette brazil versenyzőjét, Antonio Pizzoniát, akinek helyét a Minardi versenyzője, Justin Wilson vette át.

David Pitchforth:
"Az utóbbi néhány hónap nagyon fárasztó volt a csapat minden egyes tagja számára. A versenyek szorosan követték egymást. Hol egy hazai futam, hol egy tesztprogram, most pedig egy új versenyző a hátralévő öt megmérettetésre. Nagyon meg vagyunk elégedve a csapat eddig nyújtott teljesítményével, és az utolsó öt versenyen annyi pontot szeretnék szerezni, amennyit csak lehetséges. Talán sikerül megszereznünk az ötödik helyet a konstruktőrök versenyében. Justin a világbajnokság egyik kritikus időszakában került hozzánk, de minden támogást biztosítani fogunk a számára, hogy jól tudjon szerepelni. Tisztában vagyunk azzal, hogy az első versenyek olyanok lesznek számára, mint az évadot megelőző tesztelések. Nem szeretnék, ha emiatt plusz teher nehezedne a vállára, és nincsenek konkrét elvárásaink sem vele szemben. Továbbra is folytatjuk a Jaguar R4 fejlesztési munkálatait, és a Silverstone-ban nyújtott teljesítményünk ellenére is -ami messze alulmúlta az elvárásainkat - optimisták vagyunk. A Michelin továbbra is segíteni fogja munkákat és a megbízhatóságunk is egyre jobb lesz. Jó esélyeink vannak a pontszerő helyek megszerzésére, de Justin számára biztosan nehéz lesz, azonban vélhetően pozitív emlékekkel távozik majd Németországból."

Justin Wilson:
"Az elmúlt hetek valóban nagyon fárasztóak voltak. Bár a csapat és az autó új, a célom mégsem változott: pontokat szerezni a Formula-1-ben. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Sok embernek tartozom ezért köszönettel. Nem győzöm kivárni a pénteki teszteléseket. A Jaguar R4-es versenyautója olyan sokat javult az elmúlt hónapokban, hogy nyugodt szívvel bízom abban, hogy sikerült a lehető legjobbat kihoznom belőle. Bár még alig több mint egy hete vagyok itt, úgy érzem, hogy szívesen látnak a csapatnál. Örülök, hogy egy nagyszerű csapat tagja lehetek. Hétfőn ötven kilométert teljesítettem, s minden a tervek szerint alakult. Kényelmesen elférek az autómban, és bár még csak néhányt kört teljesítettem vele, nagyon megjött a kedvem a versenyzéshez. A hockenheimi pálya ötven százalékát ismerem, mivel amióta átépítették még nem versenyztem rajta. A pénteki tesztek emiatt nagyon fontosak a számomra és a csapatom számára is. A Michelin abroncsok is újdonságként fognak szolgálni, de a csapat kiváló kapcsolatot alakított ki a franciákkal. A gumiháborúban eddig a Michelin volt a jobb, és remélhetőleg ez ezen a hétvégén is így marad."
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary