A Jaguar számára nem indult túl jól a hétvége

írta: Motorsportal
2003. március 21. 13:31
A Jaguar számára nem indult fényesen a szezon második versenye. Pizzonia nem tudta kvalifikálni magát, Webber pedig tizenhatodik lett. Főként az üzemanyag-vezeték nehezítette a csapat munkáját.

Antonio Pizzonia: „Számomra csalódással indult a hétvége. A kvalifikációs edzést megelőzően negyven kört teljesítettem. Gyorsan hozzászoktam a pályához, ami elég széles, így sok lehetőség adódik a versenyzőknek a kanyarokba érkezvén. Bár koncentrációt igényel, mégis szeretem ezt a helyszínt, azonban időbe kerül, amíg megszokja az ember. Komolyan örültem az időmérőnek, mégha a szerencse nem is kedvezett nekem. Körülbelül öt másodperccel maradtam le egy érvényes köridőtől az új szabályok értelmében. Holnap a stratégiára fogunk öszpontosítani. Mint ahogy Melbourne-ben is láthattuk Mark esetét, nem az a fontos, hogy az élről induljunk, mert egy rossz kezdő pozícióból is lehet jó eredményt elérni. Végezzük a feladatunkat, és reméljük, hogy erőfeszítéseink nem vesznek kárba egy olyan probléma miatt, amit ma tapasztaltunk.”

Mark Webber: „A üzemanyag problémáktól eltekintve - ami Antoniót is épp úgy érintette, mint engem - a legtöbb időt a kicsúszásom miatt veszítettük. Meglepően sok kárt okozott a rengeteg kavics az autóban. Az utolsó öt perctől eltekintve szinte az egész szabadedzést elveszítettem. A kvalifikáción jól ment a Jaguar, azonban az üzemanyag-ellátással most is problémák voltak, aminek kijavítása megint időbe került. Remélem, hogy holnap több szerencsénk lesz.”

Mark Gillan: „Az üzemenyag vezetéknél sem a téli tesztek során, sem Ausztráliában nem volt probléma Mindkét pilóta ezzel a problémával találta szembe magát, ezért néhány biztonsági intézkedést kellett hozni. Még nem tudjuk, hogy miért nem tudottt Antonio elindulni. Amikor sikerült beindítani a motort, pirosra váltottak a lámpák. Természetesen mindannyian csalódottak vagyunk. Mark jó munkát végzett, néhány tizedmásodpercet veszített a fennálló probléma miatt, de a hétvége még nem ért véget.”
Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Maurizio Arrivabene

02016.10.24. 14:34

„***** meg!” – Gerard Butler „hálás” volt Ricciardónak…

Elbocsátó szép üzenet a dobogós „kínzás” után

12016.10.24. 13:16

Vettel a kivetítőn nézte, ahogy majdnem kirepült a pályáról…

"Büszke voltam, hogy meg tudtam fogni ott az autót"