A kis Alonso egyszer csak elszaladt…

írta: M4Sport
2016. június 16. 10:18
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso szokatlan gyerekkori versenyeiről mesélt, és elárulta, miért nézett rá rendszeresen furcsán az édesanyja és nagymamája iskolába menet…

Hogy a kétszeres világbajnok mekkora küzdő, azt az elmúlt másfél évtizedben a világ is megtanulhatta. Az sem meglepő, hogy sikeres versenyzőként mindenben a versengést látja és keresi. A Motorsport-Totalnak most viszont arról is mesélt, e küzdőszelleme nem tűnt mindig olyan természetesnek, mint manapság.

Hogy a versenyzés egyszerűen a vérében van, azt már általános iskolásként sem titkolhatta. Oviedóban az iskolába menet rendszeresen mérte saját részidőit… „Amikor gyerek voltam, úgy hat, hét, talán kilenc éves, mindig a nagymamámmal vagy édesanyámmal szaladtunk az iskolába. Az oda vezető utat szektoridőkre bontottam” – mesélte nevetve Alonso. „Mindig ugyanazon az útvonalon mentünk, így jól tudtam, mikor melyik lámpánál kell lennem ahhoz, hogy időben az iskolába érjek.”

Édesanyja és nagymamája nem teljesen értették a kis Fernando viselkedését. „Azt gondolták, kicsit őrült lehetek” – ismerte el nevetve.

Őrülete azonban nem állt meg itt: természetesen a hazaút is egy verseny volt – még ha az ellenfelek erről nem is feltétlenül tudtak… „Nem értették, mit csinálok hazafelé, mert természetesen nekik eszükben sem volt versenyezni velem. Én viszont meg akartam méretni magam, ezért egyszerűen csak elszaladtam tőlük. Minden egyes szektorban én nyertem, és én voltam otthon elsőként” – mesélte első nagy „győzelmeiről”.


Hungarotickets nyereményjáték

Magyar Nagydíj nyereményjáték

2x2 belépő várja gazdáját a Forma-1-es Magyar Nagydíjra! :) A nyereményjátékban való részvételhez nem kell mást tenned, mint A HUNGAROTICKETS FACEBOOK BEJEGYZÉSÉBEN tagelni (megjelölni) magad és azt a családtagodat, barátodat, akivel el szeretnél venni a Magyar Nagydíjra. ITT a lehetőség, tessék tagelni, és nyerni! Sorsolás a Hungarotickets Facebook oldalán, jövő hét hétfőn!

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”